Голям протест в подкрепа на Петър Волгин задръсти сградата на БНР

България отблизо

Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на Българското национално радио. Десетки хора, които искат да чуват различни мнения в ефира, се обявиха в защита на предаването „Политически Не коректно“, предаде БНР.

 

Пред сградата дойдоха и хора, които настояваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

Волгин каза, че само като чуе човек „нахален и неуместен богаташ“ като финансиста Левон Хампарцумян, разбира защо някога е трябвало да има Народен съд. Това повлече след себе си лавина от коментари стигащи до открити скандали.

Ето какво споделиха някои от подкрепящите протеста:

„Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се информира, да си вземе решение и да си направи изводи и няма нужда да ни казват – това няма да слушате, това ще слушате“.

„Демокрация означава свобода на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от „евроатлантическата клика“, тогава този човек е освиркван, наричан с най-различни имена. Една демокрация означава всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор“.

„33 години се борим да живеем в демокрация. Трябва да можем спокойно да изразяваме своето мнение. Конкретният журналист срещу който има донос не е направил нищо лошо, не  казал нищо лошо. Защо трябва да има ограничения към този човек?“.

На протеста водещият подчерта, че трябва да има свобода на словото.

Според Петър Волгин протестът срещу него е организиран от „Демократична България“. От тази партия написали срещу него и донос, като го обвинили в „политическа некоректност“.

„Подкрепям го, защото смятам, че е качествен журналист. Защото смятам, че е обективен и непродажен. Смятам, че всеки трябва да може да се изкаже в тази страна“, отговори участничка в срещата пред сградата на националното радио.

loading...

Tagged

1 thought on “Голям протест в подкрепа на Петър Волгин задръсти сградата на БНР

  1. Идвамата, наско и ицката, са продажни соровци и тяхното оставане в политиката е крайно вредно за България! Това са без срам и морал лилипути, които продават майка, предават баща! Срам и позор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *