Данаил Кирилов. Тайно направихме новата конституция! Текстовете са готови, ще ги приемем след пет месеца!

България отблизо

Имаме готов проект на текст на конституцията, който трябва да бъде обсъден от народните представители, и тези, които го приемат, да го подпишат. Това съобщи министърът на правосъдието Данаил Кирилов.  

„Нормално е да очакваме, че за 2 септември е възможно да се съберат 121 подписа, за да бъде внесен проектът. Оттам нататък започват да текат конституционните срокове. Обсъждането на проекта трябва да бъде не по-рано от 2 месеца и не по-късно от 5 месеца от неговото внасяне.

Ако приемем, че внасянето ще е на 2 септември, това означава, че най-ранният момент, в който може да се обсъди, е 2 ноември, а най-късният е 2 февруари”, поясни той.   От думите на министъра стана ясно още, че работата върху предложенията за промяна в Конституцията е започнала още през 2014 г.   „Каквото сме могли досега, сме променили в конституцията, включително и през 2015 г., но чрез измененията, които се предлагат сега, изпълняваме и най-последните съвети на Венецианската комисия”, каза още той пред „24 часа”.

Кирилов, който е известен и с друго прозвище, пак се изцепи.

Значи решението на Борисов не е било спонтанно.

Значи се е готвил да продължи властта си на всяка цена.

Бавно и полека съветниците му са се готвили да го циментират във властта.

А народът да си протестира колкото иска!

Значи беше прав и проф. Пламен Киров, че изборите ще ги гледаме през крив макарон и може Борисов да ни управлява още пет години.

А накрая може да въведе и чл.1 и да сме под „грижата“ му доживотно!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *