Демерджиев хвърли бомба. Разследват се политици и партийни лидери за тежка корупция. Скоро лъсват кошмарни данни!

България отблизо
Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и лидери на партии, включително и парламентарно представени. Има сериозни данни за извършени нарушения, свързани с движения на финансови средства.

Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и уточни, че много скоро ще станат ясни на обществото:

 

„Когато дойде моментът, в който няма да застрашавам действията по разследването, ще обявя и имената им“.

 

„По част от парите за АМ „Хемус“ има яснота. В момента са привлечени към отговорност 9 лица. Част от тях са собственици на много сериозни дружества“, зави министър Демерджиев.

 

Той подчерта, че е имало много неизвършени проверки, а сегашният директор на НАП е назначил много проверки и те вървят с изключително бързи темпове:

 

„Очаква се този месец да завършат всички проверки, а това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово“.

 

По думите на  служебният министър на вътрешните работи не е необходимо да си специалист, за да видиш за какво качество на настилката на АМ „Тракия“ става дума:

„Проверката на качеството показва отклонение на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на магистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища“.

 

Демерджиев потвърди, че страницата на Държавна агенция „Разузнаване“ е била подложена на опит за хакерска атака:

 

„Тази атака е сходна на по-рано предприетите атаки с претоварване на заявките за опит да се влезе в нея.

 

Става дума за имиджови атаки, целящи да създадат определени настроения и определени резултати в обществените нагласи. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация и на нея няма никаква оперативна информация или лични данни. Тази атака е удар във въздуха и хората, които я правят, много добре знаят това, но целта им е имиджова“.

 

„Изпълнявам обещанията, които дадох при встъпването си в длъжност, а те бяха да бъда безкомпромисен към всякакви нарушения или участия в престъпни схеми на служители от МВР.

 

МВР се подобрява, МВР се чисти, започва да изпълнява функциите си и започва в много по-голяма степан да оправдава очакванията на обществото.

 

МВР е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди и намира моралните сили да ги представи и изобличи пред обществото“, заяви още министър Демерджиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *