Истината – Новинарският портал

Донецката НАРОДНА република нанесе ОГРОМЕН ШАМАР на НАТО! Ето КАКВО направиха храбрите РУСКИ бойци! Вижте ТУК!

Донецката и Луганската народни републики в Донбас  отдавна воюват на няколко фронта.

Срещу редовната армия на Украйна, изпратена от дошлото на власт с държавен преврат, правителство в Киев. Срещу бандитските батальони на бандеровската организация „Десен сектор“. Срещу частните армии на украинските олигарси и Запада. Срещу паравоенни ислямистки структури от прогонената и отчасти разпаднала се Ислямска държава. А в битката вече са се включили и чуждестранни военни специалисти, които се прикриват под маската на „инспектори от НАТО“.

Представителят на оперативното командване на Донецката народна република Едуард Басурин съобщава, цитиран от ТАСС и РИА Новости, че на линията, която отделя Украйна от Донбас, непрекъснато пристигат все нови и нови групи лица, които се представят за инспектори от НАТО. Но които всъщност са офицери военни специалисти от Канада, Дания и Норвегия.

Тяхното присъствие, според Едуард Басурин, е основната причина за избухване и изостряне на военните действия в зоната на конфликта. Според Едуард Басурин, военни действия избухват точно на тези участъци на фронта, където са пристигнали, така наречените „инспектори от НАТО“.

Разрушенията и жертвите, които тези военни действия причиняват, служат само, за да могат „председателя на инспекцията“ полковник Франсоа Касолит от Канада и неговия земляк Оуен Бредбъри да си напишат отчетите за „успешно“ свършената работа.

Басурин добави, че в момента се събират доказателства за съучастието на офицерите от НАТО във военните престъпления на Въоръжените сили на Украйна. Според него, събраните обвинителни материали скоро ще бъдат предадени на съда и следствените органи в Донецката народна република. Които ще повдигнат углавни обвинения за съучастие на натовските офицери в извършващите се военни престъпления на киевския режим. Материалите ще бъдат предадени и на редица международни инстанции.

През изминалата седмица, в Министерството на държавната безопасност на Луганската народна република са получили поименен списък с паспортните данни на чуждестранни бойни групи от НАТО. В техния състав влизат граждани на Норвегия, Латвия, Канада и Дания.

Същите тези натовски офицери са участвали и в подготовката на шпионски и диверсионни групи на Въоръжените сили на Украйна. В Министерството по безопасността на ЛНР заявяват, че към съдебна отговорност ще бъдат привлечени всички офицери от НАТО, които са участвали или са замесени в гибелта на мирни жители на републиката.

Трябва да отбележим, че огромният шамар, който ДНР и ЛНР нанесоха на НАТО не е само в скандалното привличане към углавна съдебна отговорност на натовски офицери, замесени във военни престъпления срещу човечеството.

Огромният шамар, който храбрите руски бойци нанесоха на НАТО и Запада се състои и в това, че цялата, изброена по-горе пасмина от редовни украински подразделения, бандити, ислямски главорези, частни армии на олигарси и техните натовски инструктори, не можаха и не могат да сломят съпротивата на непокорния Донбас. Не можаха да сломят жаждата му за свобода и независимост. Както и за достоен човешки живот.

Защото достойнството на един народ е неговата най-висша ценност.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version