Д-р Димитър Петров: Пълни глупости са, че увеличената заболеваемост е заради Великден и Цветница

България отблизо
Тази сутрин /бел. ред. за вчера/ от председателя на НОЩ разбрах, че увеличената заболеваемост днес била следствие на това, което ставало по Цветница и Великден. Пълни глупости говори и друг измислен герой – математик от БАН, дето сигурно за единствен път в живота му се е паднало да се появява по телевизора.
Това е мнението да д-р Димитър Петров.

Математическите модели при епидемии са всеизвестни, правят се от епидемиолози и специалисти по социална медицина и мениджмънт, а не от математици, които хал хабер си нямат от спецификата. Във формулите на моделите има коефициенти, които този не знае нито как се определят и какво точно изобщо е заложил и по какви критерии. Повече от ясно е, че броят установени носители расте и ще расте с броя на тестовете, които се правят, още повече, че са от идентифицирани огнища – шивашкия цех, Видин, Пирогов, шофьора на кмета в Симитли и т.н.

 

Няма никакви данни, че се дължи на движението на „наглите софиянци“ по Великден, които едва ли са пътували до шивашкия цех и видинската болница. За да се твърди, че причината е движението по празниците, трябва да се идентифицират двойки от безотговорен софиянец А, посетил в град/село Х провинциалиста У, и констатация че сега и двамата са заразени. Такива няма. Почти всички нови болни са с ясна епидемиологична връзка. Проф. Мутафчийски забрави, че такива измислени констатации и умозрителни теории като на Мясников имаше по време на соцмедицината.

 

Забрави, че сега се прилага МЕДИЦИНА НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.

Подвежда се населението за причините за увеличения брой заразени, за да продължи упоритият отказ да се премахнат поне явно глупавите и дори вредни ограничения или начина на прилагането им – например пълното затваряне на планини и паркове, задължителните маски навън без значение какви са – парцали, кърпи, бурки и т.н., КПП-тата между градове-агломерации като София-Перник.

Защото генералът от самото начало разсъждава и действа КАТО ВОЕНЕН, А НЕ КАТО УЧЕН, ЛЕКАР И МЕНИДЖЪР. И на това безсмислено упорство, основано на неверни изводи, май му се казваше просто…ИНАТ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *