Истината – Новинарският портал

Екатерина Захариева: България е със САЩ и ЕС, трябва да променим агресивното поведение на Русия!

„Джо Байдън даде ясен знак за промяна в отношенията между Европейския съюз и САЩ. България има традиционно добри отношения със САЩ. Като цяло САЩ показаха, че се връщат. Те ще водят не с примера за тяхната сила, а със силата на техния пример“, това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

Тя подчерта, че по време на заседание на външните министри на ЕС в понеделник няма да се говори за санкции срещу Русия, а срещу конкретни лица – чрез замразяване на техни активи или със забрана да влизат в определени страни.

„Целта на санкциите не е да наказва, а да промени поведение… Нито Европейският съюз, нито Русия са „за“ скъсване на отношенията. Никой няма интерес от това. Трябва да си говорим с ясни послания“, поясни Захариева, цитирана от БНР.

 

Първо, България не може да промени поведението на Русия. Това е смешно, нелепо и жалко.

Второ, ако България продължава да слуша Вашингтон и Брюксел и да налага санкции срещу Русия, за които няма никакви причини да бъдат налагани, ГЕРБ ще отговаря пред съда на народа.

Защото Екатерина Захариева и ГЕРБ винаги изправят България срещу нашите руски братя?!

Защо властимащите не се съобразяват с волята на народа, който иска братско сътрудничество с Русия, а не игра по свирката на САЩ?!

Защо Захариева се опитва да оправдае някак, срамното поведение на управляващата партия, която върви против интересите на България?! Защото и малките деца знаят, че българският интерес не е да налагаме санкции на Русия, а да си сътрудничим с могъщата славянска страна, която е и наша сестра?!

Не знае ли Захариева, че заради това пренебрегване на българския интерес ние загубихме десетки милиарди от Южен поток, а сега Борисов се опитва да унищожи и АЕЦ „Белене“?!

Това са престъпления против българския народ, за които ще отговарят всички от ГЕРБ. Защото властта не е чекмеджета с пари, а отговорност пред своя народ. И смелост да защитиш интересите му.

Exit mobile version