Истината – Новинарският портал

Женски бой! Менда Стоянова се метна на Корнелия Нинова и обясни какво язди!

„Остриетата“ на ГЕРБ са на почивка по острови и екзотични дестинации и даже дежурните им коментатори са забегнали в странство да си харчат хонорарите.

Затова се оказаха неподготвени за грандиозния митинг на БСП на 1 май и пламенната реч на Корнелия Нинова, която се обяви против мизерията българска, против безработицата и против отчаяния живот, до който са докарани милиони българи.

Ние сме държава с велика история и искаме да живеем достойно. Не искаме да сме на последно място по доходи, по свобода на словото, по бедност, по здравеопазване, по социална политика и по всички показатели, каза пламенно Нинова и поиска оставката на правителството заради некадърността му вече десета година да измъкне страната от блатото, в което я е навряло.

Тези думи на соцлидерката хвърлиха в смут управляващите и още вчера вечерта Каракачанов покани колежката си на по бира, за да се разбират по… мъжки.

Типично по женски пък в боя се хвърли дежурната по телевизионни изяви Менда Стоянова.

Тя обвини Нинова, че била яхнала вълната на народното недоволство и популизма.

Абе, Менда, ако нямаше недоволство, кой би могъл да го яхне? Мислете с тези глави, те не ви служат само да си правите прически и да ходите по козметици!

Изобщо може ли някой да яхне нещо, което го няма???

На митинга се говореше  за свобода на словото. Че каква по-голяма свобода искат в България? – попита Менда и накара част от зрителите да се задавят от смях. „Мисля, че целта на БСП е да се правят внушения и да се налага едно усещане за липса на свобода, без да има реално такова“, изцепи се шефката на финансовата комисия в парламента.

Усещане ли? При Стоянова всичко е усещане. Наскоро обяви и корупцията, че била просто усещане за такава, сега пък свободата на словото си била тук, обаче сме чувствали някак внушено ни, че я няма…

То хубаво да имаме само халюцинации, но защо г-жа Стоянова не прочете статистиката на Евростат и на „Репортери без граници“? Ей така за разнообразие и с образователна цел. Там пише, че сме на 109 място в света. Това, ако е свобода, то тогава ние сме малки зелени човечета, паднали от Сириус!

Каква бедност, продължи Менда.  „Със 70 лева е нараснала средната работна заплата от началото на годината. България достигна най-ниско ниво на безработица – 6%. От бизнеса твърдят,  че има липса на кадри. При липсва на кадри, да се говори за безработица, за мен е манипулация“, добави Менда.

Да. Заплатите се повишиха със 70 лева, но колко скочиха цените, г-жо Стоянова? Това можете ли да го изчислите?

Да, няма квалифицирани кадри.

Само че кой ги изгони тези кадри в чужбина, защото тук ги залъгваше със смешни пари и пълна експлоатация? Десет години управлявате тази страна, все ще можете да кажете КОЙ!

В държавата останаха само чиновници, депутати, пенсионери, болни и черноработници.

Нинова е права.

Не можем за живеем повече така в клоаката на Европа.

Искаме достойна държава и достоен живот.

А ако управляващите не могат да ни го осигурят, просто да си ходят!

Ножът опря до кокал и реже живо месо!

Станислава Славова , istinata.net

Exit mobile version