Закон „ОТ АДА“ вкарва САЩ в ПЪКЪЛА! Вижте какво се СЛУЧВА с РУСОФОБСКИЯ Запад!

Свят

Напоследък американските сенатори и конгресмени са обхванати от все по-нарастваща антируска истерия и параноя.

И този път сенаторите демократи и републиканци в горната палата на американския Конгрес, действат заедно. Те внесоха законопроект за въвеждане на нови санкции срещу Русия.

Ограниченията са насочени към стратегически области от руската икономика като руския държавен дълг, енергийни и петролни проекти, санкциониране на  политици и бизнесмени. Янките забраняват вноса на руски уран и ограничават американските инвестиции на руския пазар. Законопроектът, цитиран от РИА Новости, предвижда, дори доклад за активите на руския президент Владимир Путин. Създава се и Национален център за реагиране на руската заплаха.

Сенаторът русофоб Линдзи Греъм нарече подготвяните нови санкции „закон от самия Ад“, съобщава агенция Ройтерс. Сенаторът подчерта също, че САЩ ще въвеждат „съкрушителни санкции, дотогава, докато Русия не прекрати своето съществуване и намесата си в избирателния процес на САЩ“. По думите на сенатора, Русия трябва да се изтегли също от Сирия и Украйна. Какво още трябва да направи, за да угоди на янките, един Господ знае!

Забраната за инвестиции и търгуване с руския държавен дълг, позната повече като „ядрената опция“, се смята от американците за едно от най-големите ограничения. Тази, така наречена, „ядрена опция“, обаче ще засегне и западните корпорации, защото не малка част от руските облигации са тяхна собственост.

Затова Министерството на финансите на САЩ вече предупреди Конгреса, че изключително сериозни последици ще се стоварят и върху западните инвеститори, ако наистина се спрат транзакциите и финансирането на руския държавен дълг.

Председателят на комисията по външна политика към Съвета на руската федерация Константин Косачев заяви пред руската Национална служба „Новости“, че новите санкции няма да постигнат нито една от предварително обявените цели. Защото Руската федерация е огромна държава, без която нормалното функциониране на световната икономика е невъзможно.

„Ние не се боим от новите американски санкции, защото целият свят видя, че техните досегашни санкции само направиха Русия по-силна и самодостатъчна. Но дали е самодостатъчна американската икономика – това е големият въпрос“, завършва Константин Косачев.

Нещо повече. Трябва да отбележим първо, че е много проблематично, въвеждането на санкции срещу руския държавен дълг, което янките смятат за най-сериозно ограничение. По простата причина, че преди няколко месеца подобен законопроект бе внесен за одобрение в Конгреса и Сената на САЩ, и той не получи необходимото мнозинство. И нищо не гарантира, че сегашният законопроект ще получи одобрението на законодателите.

После, специалистите смятат, че американците силно преувеличават значението на това ограничение за закупуване на облигации на руския държавен дълг. Дори да бъдат блокирани сумите, които са собственост на западни инвеститори, това са само няколко десетки милиарда долара.

А такива суми изобщо не могат да повлияят върху мощната финансова система на Руската федерация. Да не говорим, че в последните години, руската Централна банка натрупа огромен златен резерв. И сега повечето страни в света искат да търгуват с Русия, защото парите й са обезпечени със златен резерв, много повече, отколкото някога ще бъдат обезпечени американските долари.

Финансистите смятат, че американската заплаха срещу руския държавен дълг е лъжлива заплаха. Защото опитът да се блокират операциите с дълга само ще подтикне Русия да удари гъбата на западните финансови спекуланти. И да създаде свой финансов пазар, който не зависи от САЩ.

Ако продължим нататък, ще видим, че опитите на янките да попречат на енергийните проекти като Северен поток 2 например, също ще претърпят неуспех. Защото на страните от Западна Европа им е много по-евтино да купуват природен газ от Русия, отколкото да  дават милиарди долари повече за американски втечнен газ. Който, пътем казано, нито може да стига редовно през цялата година до Европа, нито пък в САЩ имат такива количества втечнен газ, който да е достатъчен както за техния вътрешен пазар, така и за износ в Европа.

Така че и тези санкции на янките са обречени на неуспех. Така, както и цялата им политика, която се основава на русофобията. Онова, което реално могат да постигнат е…да ядосат руснаците и те, заедно с Китай, когото Щатите също нападнаха със санкции, да изтрият долара. И целите САЩ заедно с него.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Закон „ОТ АДА“ вкарва САЩ в ПЪКЪЛА! Вижте какво се СЛУЧВА с РУСОФОБСКИЯ Запад!

  1. И това неминуемо ще стане. Безумието на „господарите на света“ взе обезпокоителни мащаби. От него страдат най-вече Европа.

  2. Щатите от последните десетилетия се водят от президенти автоголаджии.Вместо да намалят своятаагресивност и експанзия,да си вземат солука и да помислятзасвоето дередже и близките перспективи,те продължават тъпата политика завещана от предните глупаци.Но когато някой е в плен насобственатанедалноеидност,господ няма да му подскаже.Господ помага на миролюбивите,умните и смирените.Щатите не са нито едното,нито второто,нито третото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *