Иван Гешев: Ще гоня до дупка бандитите! Ние сме независими!

България отблизо

„Гледам, че всички дават акъл – президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов нарежда кого да размаже прокуратурата и кого да не размаже, разни бизнесменчета олигарси като Домусчиев и Ковачки също дават акъл на прокуратурата, политици – като Нинова и Каракачанов и др.   

Искам категорично да заявя, че прокуратурата няма да участва в дребни политически и бизнес игрички, ще гоним до дупка бандитите. Ние сме независима институция, знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и обикновени крадци, но знаем и какво очакват от нас гражданите – ред, законност и справедливост. Никой не може да каже на прокуратурата какво да прави“, категоричен беше Гешев.

Те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат това, за което са ги избрали българските граждани“, призова той.

„Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и откровени крадци“.

Това обяви  главният прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия.

По отношение разследването на приватизацията, той обясни: „За нас по-важно е да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка от устата на българските граждани“.

„Тези крадци да бъдат изправени пред съда и да ходят в затвора“, заяви той и визира вчерашното интервю на Стив Ханке, който определи приватизацията ни като порочна. Гешев я нарече бандитска.
Главният прокурор отново призова политиците да променят Конституцията, за да отпадне давността, която в момента пречи да бъдат разследвани сделките по приватизацията.

„Политиците да се хванат за ръце и да направят необходимите изменения, за да има резултат нашата дейност, щом казват че ни подкрепят. И тези които са откраднали, да отидат там, където им е мястото“, призова той, цитиран от epicenter.bg.

И така „героят“ Гешев отново се хвърли срещу президента Радев и то без никакъв повод. Радев му бил давал акъл. Ами не знае ли Гешев, че точно това е работата на президента. Да говори по важните за държавата теми, и да предлага решения?!  Това са правомощия на президента, определени от Конституцията.

И защо Гешев смята, че когато президентът говори, примерно, за корупцията по високите етажи на властта, това е намеса в работата на прокуратурата?! Точно обратното! Президентът Радев помага на прокуратурата. Но…главният прокурор не обича да му се напомня за корупцията по високите етажи на властта. Защото там са замесени най-вече управляващите от ГЕРБ. Заедно с техния премиер.

После, защо Гешев скача на Божков и прави от това цяла театрална постановка, а за Апартаментгейт, Суджукгейт, Кумгейт и т.н., тоест, за корупцията във властта не обелва нито дума?! И това не говори ли за зависимост на главния прокурор от изпълнителната власт?! Няма спор, че битовата престъпност трябва да се пресече решително. Но не по-малко важно е да се пресече и корупцията във властта. Понеже там потъват парите на държавата. Само че за тази корупция Гешев не говори.

Има и друго. Главният прокурор говори хубаво как трябва да се окошарят приватизаторите разбойници. Но отново не казва и дума за това какво ще се прави с тази неправомерно приватизирана държавна собственост. А именно той като юрист трябва да каже ясно: Ограбената държавна собственост трябва да бъде върната на държавата. И после парламентът да решава какво ще стане с нея. Защото иначе правителството тихомълком ще назначи временни управители на приватизираната държавна собственост. Които временни  управители ще са близки до ГЕРБ. И после ще станат постоянни управители.

Тоест, битката за справедливост ще се превърне в игра на „стани да седна“. Да сменим сегашните приватизатори-разбойници, с други разбойници, но от ГЕРБ.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *