Извънредно: Нова масирана ракетна атака на руската армия срещу цяла Украйна!

Свят

Гърми нова масирана ракетна атака на руската армия срещу почти всички области на Украйна. Москва последователно изпълнява плана си да лиши въоръжените сили на Украйна от всяка възможност за съпротива.

Например след нов ракетен удар на Въздушно-космическите сили на Руската федерация, Одеса остана без ток и водоснабдяване, а над града се издигна черен стълб дим. В Запорожка област ударите са насочени към инфраструктурни обекти, енергийни и военни предприятия, както и срещу войскови укрития в тези райони.

Изстреляни са повече от 100 ракети. 

15:45 часа. Експлозии гърмят в Киевска и Николаевска области.

15:50 часа. Прекъсвания в подаването на електроенергия са регистрирани в Одеса и Молдова, в района на Киев, след експлозиите светлината мига. Без ток е и Сумска област. Нова вълна от ракетни удари в Николаев.

След обявяването на въздушна атака в цяла Украйна, експлозии прозвучаха в редица градове. Съобщава се за ракетни удари в Чернигов, Харков, Запорожие, Виница и други населени места. Според ръководителя на Николаевската ОВА Виталий Ким се очакват три вълни от руски ракетни удари по Украйна, предава focus.ua.

Ракетно обстрелване на района на Запорожие

Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев съобщи, че в града са прозвучали няколко експлозии. Според него част от тях са резултат от руски удари по предградията, друга част са резултат от успешната работа на украинските сили за ПВО. Куртев отбеляза, че има вероятност от повторни ракетни удари по областния център.

Освен това съветник на ръководителя на президентската канцелария Кирил Тимошенко обяви, че руските войски са ударили село Новософиевка. В резултат на това са разрушени няколко цеха с двойно предназначение, които работят за фронтовите части.

Експлозии в Одеса

Местният канал в Telegram пише, че в Одеса са прозвучали няколко експлозии. Според местните жители в областния център има поне едно поразяване на обекти от енергийната инфраструктура и има прекъсвания на електрозахранването.

Също така стана ясно, че се е включила противовъздушната отбрана. Местните власти все още не са коментирали експлозиите в града, но ръководителят на Николаевската ОВА Виталий Ким каза , че в Одеса са били нанесени 4 ракетни удара.

Междувременно стълб черен дим се издига над града, а одеският „Инфоксводоканал“ съобщи , че всички помпени станции и резервни линии в момента са без ток, гражданите остават и без вода.

„След възстановяване на електрозахранването ситуацията с водоснабдяването ще се стабилизира. Възможни са прекъсвания на комуникацията и набиране към контактния център на ВиК“, се казва в съобщението.

След известно време Кирило Тимошенко каза, че в района на Одеса са повредени две инфраструктурни съоръжения, а един човек е хоспитализиран.

Експлозии във Виница

Също така местните медии във Виница пишат за няколко експлозии. Ръководителят на регионалната OVA Сергей Борзов призова местните жители да не записват с телефоните си.

Експлозии в Кривой Рог

Кметът Александър Вилкул каза , че Русия е изстреляла ракети Х-22 към града. След време в социалните мрежи се появи информация за взривове в селото. Вилкул добави още, че част от Кривой Рог няма ток и вода.

Експлозии в района на Киев

Ръководителят на Киевската ОВА Олексий Кулеба също съобщи за експлозии в региона. По думите му в района на Киев работят силите за ПВО.

Припомняме, че руските удари се нанасят изключително по енергийни и военни обекти. И ако има щети по някои жилищни сгради, това е работа на украинската противовъздушна отбрана, която удря по погрешка жилищна инфраструктура, заради това, че украинските военни стрелят с различни системи западни оръжия, които не са овладели в достатъчна степен.

Превод: БЛИЦ

loading...

Tagged

1 thought on “Извънредно: Нова масирана ракетна атака на руската армия срещу цяла Украйна!

  1. Трябваше още на 24.02 да започнат с това, нво по-добре ксъсно….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *