Извънредно: ПП с мълниеносен удар след атаката на Борисов, Петков огласи, че няма да влязат в залата

България отблизо

Тази сутрин парламентарната група на ПП-ДБ няма да влезе в зала. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков на извънреден брифинг.

 

Ние ясно предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни са недопустими. Първо – подмяната на Гешев със Сарафов. Ние поискахме правосъдният министър да бъде изслушан, бяхме блокирани от ГЕРБ, ДБП и „Възраждане“. Правната комисията също поиска да бъде изслушана, бе блокирана от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Антикорупционният закон, нашият закон бе отхвърлен със същото мнозинство“, каза Петков.

По думите му вчера 3 регулатора – Здравна каса, БНБ са били вкарани в комисии. Това е нарушение на нашата първоначална договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани, тази договорка беше нарушена във вчерашния ден. За трите регулатора бяха вкарани в дневния ред.

„Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, което е много важно за България, но ако някой си мисли, че това е цената всички регулатори, които са с мандат от 5 години, да бъдат назначени от това скрито мнозинство, много се лъже, няма как да го дадем.

Ако някой си мисли, че имаме правителство, което е много важно за България, но ако някой си мисли, че това ще бъде цената – всички регулатори, с мандат 5 години, да бъдат заменени, много се лъже. Няма как да дадем контролите на държавата“, каза Петков.

Докато правителството се опитва да работи, то служи като параванче, едно друго мнозинство, ще вземе регулаторите, заяви от своя страна Христо Иванов. И допълни, че за да има правителство, те били направили големи отстъпки.

loading...

Tagged

1 thought on “Извънредно: ПП с мълниеносен удар след атаката на Борисов, Петков огласи, че няма да влязат в залата

  1. А защо не си поправите изказа?Защо не си прочетете написаното още веднъж,преди да го публикувате?НЕГРАМОТНИ ЛИ СТЕ?АКО Е ТАКА,ЗА ЧИЙ…..СТЕ ТУК?НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *