Извънредно: Руската армия разби отбраната на ВСУ в Авдеевка, прави „котел“! И ВИДЕО

Свят

Руските войски успяха да пробият отбранителните линии на ВСУ и да поставят групировката на украинските войски в Авдеевка в оперативно обкръжение, предават медиите и специализираните Телеграм канали.

 

В момента позициите на Въоръжените сили на Украйна в района са подложени на унищожителни артилерийски и въздушни удари и ако украинските бойци не съумеят да противодействат, то Авдеевка ще бъде напълно обкръжена и ще се окажат в „котел“.

По последна информация руските бойци са успели да достигнат до селището Ласточкино. Като се има предвид, че това е една от най-важните отбранителни линии на украинската армия, ситуацията за въоръжените сили на Украйна в Авдеевка е плачевна, отбелязват експертите.

 

 

Според тях, въоръжените сили на Украйна едва ли ще укрепят групировката си тук, тъй като това може да доведе до контраатака на руската армия от друга посока, в резултат на което е много вероятно Авдеевка да бъде напълно обкръжена в рамките на 24 часа.

Появи се и видео, показващо как бойни самолети и хеликоптери на руските ВКС нанасят масирани удари по цели в Авдеевка, подпомагайки настъплението. Използват се както неуправляеми ракети, така и високоточни оръжия, предават военните кореспонденти, които споделят кадрите в социалните мрежи.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *