„Извън пределите“: В САЩ са удивени от възможностите на руските оръжия срещу ВСУ

Свят

Нито един изтребител от пето поколение няма бойния опит на Су-57.

Руските изтребители от пето поколение Су-57 имат уникални бойни умения благодарение на изпълнение на задачите си в зоната на специалната военна операция, , съобщава американското списание MWM.

„Никой друг изтребител от пето поколение няма дори далеч сравним опит“, се казва в статията.

Отбелязва се, че Су-57 е натрупал значителен опит в условия на бойните действия с висока интензивност и се е доказал при изпълнение на задачите си срещу украинските въоръжени сили.

Подчертава се, че самолетите от този модел са изпълнявали сложни операции в украинския театър на военните действия. Те са потиснали противовъздушната отбрана на ВСУ и са извършвали бойни действия извън пределите на видимостта.

Су-57 е многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от компанията «Сухой». Предназначен е за унищожаване на всички видове въздушни, наземни и надводни цели.
Изтребителят може да използва широка гама от управлявани и неуправляеми оръжия, включително ракети «въздух-въздух» с малък, среден и голям обсег, управляеми ракети «въздух-земя» от различни семейства (X-31, X-35, Х-38, Х-58, Х-59), регулируеми авиационни бомби с калибър 250, 500 и 1500 килограма. Максималното бойно натоварване на Су-57 е десет тона.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *