Изненада: Огромни колони бойни части влизат в Донбас! Русия унищожава украинските войски!

Свят

Огромни колони руска военна техника влизат на територията на Донбас, пише „Русская весна“. От кадри, заснети от кореспонденти на изданието, се вижда, че бойни машини и камиони със знака Z буквално се носят по пътищата в посока към ДНР и ЛНР.

Тези сили, заедно с армиите на двете народни републики ще завършат ликвидирането на окупационните украински войски в Донбас, твърди изданието. А отстраняването на тази украинска групировка в Донбас ще развърже ръцете на руската армия да се съсредоточи към бързото превземане на Одеса, Харков и Киев.

За предстоящата офанзива съобщи и британското министерство на отбраната – според него руските въоръжени сили изглежда се опитват да обкръжат украинските сили, които се сражават в сепаратистките региони в източната част на страната. Руските сили напредват в южна посока от района около Харков и в северна посока от Мариупол, се казва в прессъобщение на министерството от тази сутрин, цитирано от Асошейтед прес и БТА.

Фронтовите линии в Северна Украйна са много динамични, съобщава руското министерство на отбраната, и падането на големи украински градове е въпрос на няколко дни.

 

Британското министерство съобщи снощи, че Русия продължава да нанася удари по цели в цяла Украйна, като много от тях се намират в гъсто населени райони. Русия разчита на далекобойни ракети, изстрелвани от собствената ѝ територия, за да снижи риска за авиацията си от украински зенитен огън.

По оценка на руското ведомство на отбраната, армията на Русия вече е заела стратегически пунктове и съвсем скоро ще пробие отбраната на тези няколко големи украински градове, които се отбраняват в момента от националистически батальони с непрекъснато оредяващ състав.

 

Tagged

1 thought on “Изненада: Огромни колони бойни части влизат в Донбас! Русия унищожава украинските войски!

  1. Споко,укрнацисти,няма да им стигне горивото на руснаците!Нали ги дърпахте с каруците?Е-сега няма да ги дърпате и те ще си останат на пътя!Така,че няма проблем-не могат да дойдат при вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *