Изненада: Украинските военни хвалят на поразия българските гранатомети!

Свят

Български противотанкови гранатомети SPG-9 Warrior влязоха на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна и от няколко дни се използват на бойното поле, съобщава mil.in.ua.

Снимка с българското оръжие бе разпространена от бойци от украинското чуждестранно подразделение „Нормандска бригада”.

За по-малко от една минута войниците са направили четири изстрела. За презареждането и за осъществяването на нов изстрел са необходими около 15 секунди.

Не се съобщава в каква посока са използвани SPG-9 Warrior, но в YouTube се появи клип, показващ стрелбата на българските гранатомети.

Явно хората на Зеленски са изключително доволни, за да обсипват с хвалби българското оръжие, за което не е ясно дали е безплатна помощ от българското правителство или директна покупка от Министерството на отбраната на Украйна.

Далекобойността на SPG-9 Warrior с фугасен снаряд калибър 73 мм е 1,3 километра. Гранатометът може да изстрелва и осколочни гранати за унищожаване живата сила на противника на разстояние до 4,6 километра.

Миналата седмица бяха публикувани и снимки на SPG-9 Warrior с прицелите за нощно виждане PGDN-7VIR, които са разработени от българската компания BULARMAS LTD.

Боеприпаси за СПГ-9

SPG-9 с дистанционно управление

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *