Инициативният комитет на Радев отговори на Корнелия Нинова. Вижте официалното изявлание

България отблизо

Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България и не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

Това заявиха в позиция от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова. А повод за изявлението е оставката на Корнелия Нинова.

„По повод появили се в публичното пространство твърдения и оценки относно дейността на Инициативния комитет, заявяваме, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност.

Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност. Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България“, се казва в разпространената до медиите позиция.

Припомняме, че соцшефката обяви, че се оттегля заради катастрофален резултат на парламентарния вот. Освен това Нинова заяви, че е останала, че оставката ѝ е поискана и от служебния кабинет. „Останах изненадана, че оставката ми от Антон Кутев е поискана в качеството му на говорител на служебното правителство, а не като част от пленума на БСП. Останах изненадана, че и инициативният комитет, издигнал президента, я поиска“, каза по-рано Нинова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *