И „Хизбула“ се намесва, превзема военна база на израелските войски

Свят

Знамето на ливанската групировка „Хизбула“ беше издигнато над базата на израелските отбранителни сили в Рааб на ливанско-израелската граница, съобщи каналът Ал Манар.

Според ливанския канал „Хизбула“ е превзела базата на израелската армия в Рааб на ливанско-израелската граница, такава информация излиза в момента.

Съобщава се също, че бойците на групировката са унищожили боен танк Merkava Mk.IV с помощта на противотанкова система, подробности няма.

Като доказателство за установяването на контрол от Хизбула над израелска военна база е публикувана снимка на знамето на движението, издигнато над военен обект.

Все още няма коментари от командването на израелската армия, но за престрелки на ливанско-израелската граница се съобщава повече от веднъж.

Според публикуваната по-рано информация, командването на израелската армия е решило да създаде изолирана зона с дълбочина до 4 километра от границата с Ливан. Влизането на цивилни в тази зона е строго забранено.

По-рано беше съобщено, че ливанското движение Хизбула може да застане на страната на Хамас, ако Израел започне сухопътна операция в Ивицата Газа.

Към момента групировката не е влизала официално в конфликт с Израел и сблъсъците по границата не са нещо изненадващо, случват се със завидна честота.

Хизбула е взела предвид всички възможни сценарии за развитие на конфликта, Израел и неговите поддръжници трябва да спрат престъпленията срещу цивилни в Газа, защото след няколко часа може да е твърде късно – каза предния ден ръководителят на иранското външно министерство Хосейн Амир Абдолахян.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *