Йотова стресна правителството: Нямате време, решавайте проблемите иначе пак ще ходим на избори!

България отблизо

Критика към правителството на Кирил Петков отправи вицепрезидентът Илияна Йотова в първото си телевизионно интервю от втория мандат. Тя призова за по-голяма подреденост в посланията и в действията на четворната коалиция, и да се прави така, че добрите решения да бъдат взети час по-скоро.

„Те имат 100 дни, но нямат 100 шанса – ако ли не – тази коалиция ще си замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически“, каза Илияна Йотова.

И добави: „Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат 100 дни, но нямат 100 шанса“.

Според нея е добре, че БСП влезе в управлението.

„Участието на БСП в коалицията ще бъде успешно, когато партията влезе със своите политики, а не с личности. Не се интересувам от отношенията Радев-Борисов или от Радев-Нинова, такъв тип сериал не ми е интересен. Не съм спокойна от това, което се случва в БСП, резултатите от изборите го показват. Дали една партия ще излезе напред, зависи от нея“.

Вицепрезидентът коментира и отношенията Русия-НАТО и настоя, че Черно море трябва да остане свободна територия.

„Само учения, никакви други ангажименти, военни части да се местят от една точка в друга и от двете страни. България трябва да се отърси от васалното си поведение по отношение на външната политика, по отношение на мястото на страната в Европейския съюз“, добави тя.

„За нероден Петко не искам да говоря и няма желание за какъвто и да било проект, нагледахме се на много проекти“, каза Йотова в отговор на въпрос дали президентската институция готви нов ляв политически проект, който да сложи край на „Позитано“ 20.

За Йотова е по-важно да има резултати в коалицията, а не кой какво прави вътре в нея. На вицепрезидента има неща в коалицията, които не и допадат, като трябва малко по-голяма подреденост в посланията и в действията на министрите.

„Много данайци ще се опитат да забият ножа в коалицията, ще има и много хора, които ще свалят звезди на управлението, ще има опоненти, опозиция и за това гледам с желание да се подпомага коалицията, да се прави така, че добрите решения да бъдат взети час по-скоро“, категорична бе Илияна Йотова.

Тя обясни, че много неща се научават за 5 години и на президентската двойка и е било много трудно през първия мандат. Според нея Бойко Борисов не се е интересувал какво се случва извън страната и как се гради българският външен имидж. Народното събрание беше изпразнено от всякакво съдържание от правителството на ГЕРБ, посочи Йотова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.