Истината – Новинарският портал

Като ГРЪМ от ясно небе: Германия също НАПУСКА Евросъюза! Ето ФАКТИТЕ!

Ако Евросъюзът не се промени напълно по време на евроизборите през 2019 година, Германия ще направи необходимото, за да напусне тази организация.

Това съобщи в петък, уважаваното немско издание Die Welt, позовавайки се на политическата програма на партия „Алтернатива за Германия“.

Припомняме, че „Алтернатива за Германия“ е втора политическа сила в страната и нейните думи се чуват много по-силно, отколкото приказките на управляващите ХДС/ХСС начело с канцлера Ангела Меркел, които все повече губят подкрепата на избирателите.

В програмата на политическа партия „Алтернатива за Германия“ е записано, че ЕС трябва да се откаже от еврото и страните-членки да се върнат към използване на своите национални валути.

Партията иска също да се премахнат така наречените „европейски избори“. Броят на депутатите в Европейския парламент да се намали до 100 депутата. А новите евродепутати да се излъчват от националните парламенти като специалисти в различни области.

Също така, според партията, сегашните огромни заплати и бонуси на евродепутатите трябва категорично да се премахнат, защото те са длъжни да работят в полза на държавите си, а не в своя полза.

Освен това, „Алтернатива за Германия“ иска да се присъедини към партиите, които защитават традиционните общочовешки ценности и са против ислямизацията на Европа.

В случай, че исканите от „Алтернативата“ промени, не се осъществят до 2024 година, както е записано в нейната предизборна програма, то партията ще направи всичко необходимо, с подкрепата на германския народ, да бъде извършен  «Dexit». Тоест, Германия да напусне Евросъюза, както това направи Великобритания с  „Brexit“.

Полезни ли са за европейските народи, включително и за нас, тези искания на „Алтернатива за Германия“? И ще променят ли радикално Евросъюза?

Можем да отговорим еднозначно на тези въпроси. Да, полезни са и коренно ще променят сегашния ЕС. Защото премахването на еврото ще върне суверенитета на държавите. Както в политическата, така и в икономическата област. По този начин държавите ще си сътрудничат, но всяка отчитайки своите интереси и без какъвто и да било диктат или намеса от страна на чужда държава.

И най-накрая ще се осъществи мечтата на големия френски политик Шарл де Гол за превръщането на Евросъюза в „Европа на отечествата“, а не в един наказателен конгломерат, който потиска държавите и ги унищожава.

Намаляване броя на депутатите в Европарламента и излъчването им от националните парламенти също ще способства за тази цел. Защото евродепутатите ще бъдат под контрола на националните парламенти, а не както сега, да се изживяват като свободно плуващи атоми от някаква друга вселена.

Нещо повече. Така националните парламенти ще възвърнат своята предишна тежест и влияние. И те ще определят какво ще става в страните-членки. А не така нареченият „Европейски“ парламент. Защото ако всяка държава се ръководи от своя интерес, Евросъюзът ще бъде просто едно доброволно обединение, което може евентуално да помогне на държавите, но не и да им наврежда или да ги командва.

Можем само да кажем – дано немските избиратели дадат повече сила на тази извънсистемна партия „Алтернатива за Германия“. И дано ЕС се превърне в доброволно обединение на свободни и суверенни държави, които сами вземат решения за своето развитие.

Иначе не само България, и Европа ще рухне.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version