Костадин Костадинов: Най-задлъжнелите държави в света са в Еврозоната! И Видео!

България отблизо

Най-задлъжнелите държави в света в момента са в еврозоната. Не им личи, защото непрекъснато получават допълнителни стимулирания от Европейската централна банка. А тези финансови пакети са от вноските на всички страни-членки на ЕС. Тоест, ние ги поддържаме, а те се правят на богати.

 

Добрият пример обикновено са държави извън ЕС – Швейцария, Норвегия и Исландия, заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов.  

Ако влезем в еврозоната няма да имаме право да печатаме собствени пари и няма да имаме право на глас във вземането на решенията в ЕЦБ, твърди депутатът.

„В договора за приемане на еврото пише, че страната ни ще влезе в еврозоната тогава, когато е готова и изпълнила критериите, без да е посочена дата. Към настоящия момент ние не ги изпълняваме. От „Възраждане” коментирахме датата, а не критериите. Затова сме заложили 2043 г. в референдума, който искаме да се проведе. Основният въпрос е питаме или не питаме българския народ за неговото бъдеще.  Живея вече 33 години в държава която претендира, че е демократична”, коментира още Костадин Костадинов.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост той заяви: „Още миналата година, когато започна да се говори за условията, при които ще се представи този план казахме, че има опасност да жертваме въглищните централни на България. Когато се подписа, казахме че трябва да бъде предоговорен. Кирил Петков ни уверяваше, че това не е възможно. Оказа се, че може. Откакто започна войната в Украйна, изведнъж се оказа, че атомната енергия е зелена. Това беше уникален обрат. Вчера чух как хора от ДБ защитаваха въглищните централи, а преди бяха против”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *