Медведев предупреди „наглите британци“: Ще съжалявате!

Свят

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия, за което ще съжаляват, се разбра от думите на Медведев.

Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи изявлението си в отговор на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак съобщи, че финансовата подкрепа за Украйна ще бъде увеличена, за да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

„Надявам се, че нашите извечни врагове – наглите британци, разбират, че разполагането на техен официален военен контингент в Украйна ще бъде равносилно на обявяване на война срещу страната ни. А за това на Острова много ще съжаляват“, се разбра от думите на Медведев в социалната мрежа „Телеграм“.

Медведев често прави остри публични изказвания, които се превръщат в предупреждения за ястребските управляващи кръгове в западните страни. Освен това, бившият руски президент попита как западната общественост би се почувствала, ако делегацията на Сунак бъде обстрелвана с касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както се е случило наскоро с мирни руски граждани в центъра на Белгород.

Белгород, разположен в Южна Русия, се намира близо до украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който говори Медведев, Русия заяви, че най-малко 20 души са били убити, сред които и две деца, а 111 души са били ранени при „безразборни“ украински удари с касетъчни боеприпаси.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *