Истината – Новинарският портал

МОЩНА коалиция ТРЪГВА срещу САЩ! ГЪРМИ предизвестеният КРАЙ на щатските ВОЙНОЛЮБЦИ!

Напоследък с каквото и да се захванат САЩ, то много бързо рухва и се превръща в огромен провал за янките. Крим, Донбас, Украйна, Сирия станаха нарицателни за пораженията, които „непобедимите“ американци търпят в цяла Европа и Близкия Изток.

А защо не и по целия свят, ако се вземе предвид, че Руската федерация вече продава мощните зенитно-ракетни комплекси С-400 на Индия. При това и двете държави изобщо не обръщат внимание на санкционните напъни на „великите“ щатски сенатори и конгресмени.

И като последен удар по интересите и самолюбието на Вашингтон, тези дни се появи зловещата за янките новина, че към военните операции в Сирия на руските Въздушно-космически сили, Иран и сирийската правителствена армия, се присъединяват и части от армията на Китайската народна република.

Тази новина предизвика буря от коментарии в западните средства за масова информация. А немското онлайн издание Contra Magazin написа, че ако Пекин се присъедини към групата на Русия, Иран и сирийската правителствена армия, то ще се създаде най-мощната военна коалиция, която светът познава. И в най-скоро време цяла Сирия ще премине под контрола на президента на сирийската арабска република Башар Асад.

Намесата на Русия в сирийския конфликт, подчертава авторът на статията в Contra Magazin, цитиран от riafan.ru, напълно е променила хода на събитията в арабската държава. И ако сега, заедно с Руската федерация, Иран и официален Дамаск, Китай също активно се включи в разгромяването на остатъците от джихадистките банди в Сирия, то това със сигурност ще бъде най-кошмарният сценарий за САЩ и монархиите от Персийския залив.

Contra Magazin съобщава още, че китайският посланик в Сирия Ци Цянцзин е заявил намерението на Пекин да изпрати военен контингент от китайската народна армия в Сирия, за да окаже помощ на законното сирийско правителство в борбата му срещу остатъците от терористичните групировки в провинция Идлиб и другите региони на страната.

Военният аташе на Китай в Сирийската арабска република, от своя страна също е подчертал, че Пекин ще подкрепи Сирийската арабска армия в настъплението й срещу ислямските джихадисти.

Руският военен експерт Андрей Онтиков, в интервю за РИА ФАН, отбелязва, че Китай е заинтересуван от разгрома на уйгурските терористични банди, които действат в югозападната част на провинция Идлиб и на север в провинция Латакия.

Ето защо, разкрива експертът, Китай със сигурност ще се присъедини към коалицията с Русия. И то поради простата причина ,че китайците искат да защитят преди всичко своята държава. За никого не е тайна, че преди десетина години в уйгурските райони на Китай имаше сериозни вълнения. И аз съм сигурен, заявява Андрей Онтиков, че САЩ ще се опитат чрез провокиране на нови вълнения и безпорядък сред китайските мюсюлмани-уйгури, да окажат натиск върху политиката на Китай.

Затова намесата на Китай в Сирия става вече задължителна, на фона на влошаващите се отношения между Пекин и Вашингтон. Защото само по този начин Пекин ще може да ликвидира всяка възможност за дестабилизиращи действия в самите китайски провинции. И няма да позволи на САЩ да се меси в неговата политика.

Така че Китай ще се намеси в сирийския конфликт, не само заради по-бързото приключване на военните действия в Сирия, но най-вече заради осигуряване на собствената си безопасност, завършва руският експерт Андрей Онтиков.

Така, на практика се оказва, че мощната военна коалиция от Русия, Китай, Иран и Сирия, тръгва да изгони от сирийска територия, не само ислямските терористи, но и самата военна групировка на САЩ. Защото янките сега са единствените, които все още пазят джихадистите от пълен разгром.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version