Невероятна изненада: Ето какво прави US генерал в руската ЧВК „Вагнер“!

Свят

Водачът на руската частна групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви вчера, че „бивш генерал“ от морската пехота на САЩ се е присъединил към тази частна армия, чиито бойци се сражават по-специално в Украйна, съобщава АФП.

 

В отговор на въпрос от финландския в. „Хелсингин саномат“ руският бизнесмен каза: „Във „Вагнер“ няма много финландски граждани – към 20 души. По очевидни причини не мога да ви дам точна информация за тях“.

„Имам много добро мнение за финландците на бойното поле. Те се бият в състава на британски батальон (който е част от „Вагнер“, бел. АФП), командван от американски гражданин, бивш генерал от Корпуса на морската пехота“, добави Пригожин.

Станалият известен като „готвачът на Путин“ заради договорите на негова фирма за обществено хранене с Кремъл, Пригожин е смятан за милиардер, забогатял благодарение на договори с държавата. Наложени му са санкции от ЕС и САЩ.

През септември той за пръв път разкри, че през 2014 г. е създал групировката „Вагнер“, за да се сражава в Украйна, и призна, че наемниците му присъстват в Африка, Близкия изток и Латинска Америка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *