Неочаквано и СТРАХОВИТО: Иран ТРЪГНА срещу САЩ! Ето потресаващите факти!

Свят

Само преди няколко часа, генералният щаб на иранската армия обяви, че Техеран вече е достигнал такова ниво на своите конвенционални и ядрени сили, че никой враг вече не може да атакува Иран.

Точно обратното. Ако някой се осмели, тогава Иран ще го атакува. И агресорът ще получи тежък и незабравим урок.

Заместник-командващият щаба на армията, бригаден генерал Расул Санаи, предупреди САЩ, че ако Вашингтон се реши да нападне Техеран, това ще му струва прекалено скъпо. Защото „възпиращите сили на Техеран ще нанесат големи щети на самите Съединени щати. Както на армията, така и на военната инфраструктура на досегашния световен хегемон.

Това съобщи иранското издание „Fars News“, цитирано от news-front.info.

САЩ трябва да разберат, продължава бригадният генерал, че не могат да постигнат окончателна победа в евентуална война срещу Иран. Защото Техеран има достатъчно ресурси, за да изтощи в значителна степен самите Съединени щати. А на всички е известно, че гражданите на САЩ не са свикнали на големи лишения и веднага ще се обърнат срещу своето правителство.

Генерал Санаи добави, че ако САЩ започнат война срещу Иран, те няма да намерят съюзници сред европейските страни. Защото при евентуални военни действия, цените на нефта рязко ще скочат. А това, естествено, ще повлече след себе си, огромни разходи за икономиките на европейските държави.

Припомняме, че отношенията между Вашингтон и Техеран станаха много напрегнати, откакто през месец май тази година, президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ едностранно излизат от ядрената сделка с Иран и заплаши страната с нови санкции.

Този неочакван ход на американската администрация в Белия дом даде възможност на Техеран да удвои усилията си по производство на междуконтинентални балистични ракети с ядрени бойни глави.

И сега САЩ се изправиха пред същата опасност, каквато все още съществува в отношенията им със Северна Корея. Защото в момента, когато президентите на Северна и Южна Корея решиха да задълбочат сътрудничеството си, да отворят границите помежду си и да започнат постепенно освобождаване на Корейския полуостров от ядрени оръжия, президентът Тръмп най-неочаквано се нахвърли с нови обвинения срещу КНДР и провали съвместните усилия на двете страни.

По същият начин Белият дом постъпва сега и с Иран. Но понеже живеем в епохата на компютрите и Интернет, световната общественост е информирана за това. И знае кой е отговорен за непрекъснатото разпалване на напрежение между народите и държавите.

По тази причина, „страната на свободата“ до такава степен е изгубила популярност сред хората по света, че дори някои от големите холивудски супер звезди, вече се срамуват да кажат, че са американци.

Но има и нещо друго. Самият факт, че не много големи страни като Северна Корея и Иран си позволяват да отвърнат твърдо и категорично на заплахите на САЩ и да защитят своя суверенитет, показва, че бившия хегемон вече не може да контролира света. И че прогнозираният от Франсис Фукуяма „край на историята“, всъщност е бил само началото на една нова ера в развитието на човечеството.

Ерата, когато последният хегемон САЩ неудържимо се срутва. И човечеството започва да живее по законите на добронамереното сътрудничество между суверенни държави.

Така, както го предвиди харизматичният руски президент Владимир Путин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Неочаквано и СТРАХОВИТО: Иран ТРЪГНА срещу САЩ! Ето потресаващите факти!

  1. Браво на братята иранци. Нали от там, от древна персия са дошли някой древни българи от клона на Скитие дето са – Авитохол, Ирник, Кубрат и Атила в 50%-тна степен.

  2. Жалко че вашият сайт се казва истината начело със лъжливия драскач Иво Македонски (руски) който продава на незнаещите фалшиви новини и евтина пропаганда. Сега наистина това което казват американските генерали е че за 24 часа просто ще изтрият „военната“ мощ на персийците и за още толкова инфраструктурата на страната. Само да опитат да затворят Урмузкия залив. Напишете нещо раз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *