Не е изненада: Борисов поздрави българите за Трети март от фейсбук и без да споменава Русия!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов отправи поздрав към българите по случай днешния национален празник.

Ето част от обръщението на министър-председателя по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

„Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за просперитета на страната“.

Толкова е написано във фейсбук за освобождението на България. Другото е за пандемията и как да я преодолеем.

Само че, Борисов не може да поздравява българите за Освобождението на България, без да спомене КОЙ ни е освободил. Той споменава за възрожденците и революционерите, но не каза, че техният подвиг щеше да бъде напразен, ако не беше се появила руската армия, която влезе в кървава и самопожертвователна битка с турските пълчища. Техните имена щяха да бъдат отдавна покрити с паяжината на забравата, ако руският народ не се беше надигнал да освободи своите братя българи.

Защото така, както е написано в поздравлението на Борисов, излиза, че не Русия, а ние сами сме се освободили от петвековното робство. А това е случайна или умишлена фалшификация на историята. Не се споменава нищичко за Руско-турската освободителна война.

А всички знаем, че фалшификацията на историята, и особено фалшификацията на такова фундаментално историческо събитие като Руско-турската освободителна война, благодарение на която все още я има България, е престъпление. А както казва гениалният руски писател Фьодор Михайлович Достоевски, за всяко престъпление си има съответстващо наказание.

Наказанието за това престъпление на Борисов, независимо под чие давление е направено, ще бъде произнесено от историята и от българския народ. Защото такива неща не се прощават. Не се прощават и защото се повтарят вече доста години. И защото целта име да дадат невярна информация на младото поколение. И да ни отдалечат от нашата единствена сестра – Русия, без помощта на която ние отдавна щяхме да изчезнем и като народ, и като държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Не е изненада: Борисов поздрави българите за Трети март от фейсбук и без да споменава Русия!

  1. вмесо по фейсбук,можеше да отиде на Шипка,при народа,при безграничната „любов на народа“към него!Ама….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *