Николай Малинов заговори по необичаен начин, каза истината и предаде послание от Русия на българския народ!

България отблизо

В своето неотдавнашно интервю по Българското национално радио лидерът на партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов предаде едно послание от Русия към българския народ.

 

На мнозина, обаче, им направи впечатление, че той говори не рязко и категорично, както са свикнали да говорят лидерите на опозиционни партии. А точно обратното. При него изказът беше спокоен и разсъдлив, но ясен и точен. Само че нашата либерална преса го предаде набързо и неясно. Което обърка хората.

Новият и необичаен маниер, по който Малинов заговори, внесе допълнително объркване, защото в България сме отвикнали от мисълта, че политиката трябва да бъде изтъкана от разум и търсене на решения за бъдещето, а не от емоции и конфликти, които са призвани само да замъгляват истината за реалността.

Но защо Николай Малинов заговори така?! Само защото искаше да се разграничи от другите политици?! Не! Тук става дума за негова принципна позиция. Че политиката трябва да е начин да се помогне на хората с разум и съвест. Но за да се помогне на хората, трябва да се познава реалността.

А нашата днешна реалност е, че сме членове на ЕС и НАТО. И не можем да напуснем тези западни формирования с магическа пръчка. Ще попитате защо?!

Ами много просто. Още в началото на сегашната наша Конституция, в член 4, ал. 3 пише, че „Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз“. Което означава, че нашата върхушка е сторила всичко, за да направи почти невъзможно напускането на ЕС.

Вярно, Великобритания напусна ЕС, но англичаните не бяха толкова прости, за да запишат чак в Конституцията си, че са членове на ЕС.

Въпреки това, напускането на ЕС е възможно. Но трябва да се действа внимателно и умно.

Затова Николай Малинов ни каза:  „Русия е до нас, ще променим България“. И това е послание не само на Малинов, но и на цяла Русия. И забележете, той не лъже, защото е единственият българин, награден лично от Владимир Владимирович за огромен принос в развитие на братските отношения между нашите две страни.

Що се отнася до НАТО, през 2014 г. ние сме ратифицирали така наречения „Североатлантически договор“, който всъщност създава НАТО през 1949 г. Което означава, че не можем да го напуснем току-така. Не и без помощта на Русия.

Втората причина е по-важна за България. Това е идеята да бъдат привлечени максимално широк кръг избиратели. „Възраждане на Отечеството“ е партия, която работи, за да обедини колкото може по-голяма част от народа около каузата за възраждане на Отечеството. Да се превърне в истинска народна партия, също като партията на Путин „Единна Русия“, която обединява руския народ. Такава е печелившата формула, ако наистина искаме да възродим България, а не просто няколко души да се докопат до топли депутатски местенца.

Когато формира партията „Единна Русия“, Владимир Владимирович каза на народа – спираме дрязгите, няма бели, няма червени. Има единна и велика Русия.

Перифразирайки това, сега Малинов се опитва да каже: Стига битки на българи с българи, от които печелят само мафиоти, олигарси и атлантици. Трябва ни единна и мощна България, която да е уютен дом за всички свои чеда.

Разбира се, „Възраждане на Отечеството“ е партия с традиционно консервативен характер. Тя обединява само почтените хора, истинските родолюбци, русофилите и защитниците на традиционните общочовешки ценности, каквито са 95% от хората в България. Тя не е партия на атлантици, либерали, мафиоти и т.н.

Всички сме съгласни, че за да тръгне България напред трябва да възстановим суверенитета си, да вземаме сами решения за нашето развитие, за да можем да започнем възраждане на икономиката и да осигурим работа и достоен живот на всички хора в родината ни.

Но за всеки е ясно, че това не може да стане без помощта на Русия. Точно това пише и в програмата на политическа партия „Възраждане на Отечеството“. Припомням, че дори на Владимир Путин му бяха необходими петнадесет години, за да възстанови руската икономика и бойната мощ на РФ. Сега Русия е една от най-мощните в икономическо и военно отношение държави и може да пази своя суверенитет и суверенитета на своите съюзници и приятели.

Без помощта на Русия ние не можем нито да възстановим суверенитета си, нито да възстановим икономиката си.

И понеже много наши приятели бяха озадачени от интервюто на Николай Малинов пред БНР, казвам, че в това интервю той говори много умно и с една единствена цел. Да започне постепенно да привлича колкото може по-широк кръг от хора. На основата на русофилията, на основата на братството между хората в България, и на основата на традиционните човешки ценности.

И ако тази партия влезе в парламента, и ако не на тези, то на следващите избори стане управляваща, то тогава с помощта на Русия ще започнем да действаме като суверенна държава, а не като колония на ЕС. И ще възстановим икономиката си. Защото това е първата ни задача. Да създадем мощна икономика. Да върнем сънародниците си от чужбина. Да спрем демографския срив. Едва след това можем да говорим за ЕС, за промяна на ЕС или за напускане на този съюз.

После, смятам, че трябва да накараме Брюксел да си плати за възстановяване на нашата икономика, която той разруши. Трябва да използваме техните фондове, на които имаме право като членове на ЕС. Но да ги използваме за развитието на България, а не за градинки и пейки, както сега.

Ако чуете внимателно интервюто, ще видите, че г-н Малинов не говори за сегашния Европейски съюз, а за „проекта Европа“. Той казва, че ние харесваме „проекта Европа“, а не днешния ЕС. Той казва категорично, че днешния ЕС трябва да се промени. Трябва да стане „Европа на отечествата“, на свободните и суверенни държави, които си сътрудничат на принципа на взаимната изгода, както помежду си, така и с другите държави като Русия, Китай, арабските страни и т..н.

Но ако сегашният ЕС, който е поставил ръка на всички европейски държави, не може да се промени, тогава България трябва да започне да действа за напускане на такъв ЕС. Да действа, обаче, умно и законно, и когато е готова икономически, а не емоционално и безотговорно и с напълно разрушена икономика.

А що се отнася до НАТО, Малинов казва категорично: Не искаме военни бази в България, нито чуждо военно присъствие. Не искаме родината ни да се използва от САЩ за война срещу Русия или друга държава. Ние не можем да кажем на НАТО какво да прави. Просто не го искаме в България.

Колкото и да не ни се иска, обаче, трябва да продължим да спазваме още известно време ангажиментите към ЕС и НАТО. Не за друго, а защото има договори, които България е сключила с тези организации. А спазването на договорите е основата на онзи нов световен ред, на който Русия и Владимир Путин са привърженици.

Проверете и вижте, че членството ни в ЕС е закрепено в член четвърти на нашата Конституция. Значи, за да говорим за промяна на Конституцията, за прекратяване договорите с ЕС и напускане на съюза, трябва да направим всенароден референдум, на който да има мнозинство за напускане на ЕС.

На този етап, обаче, няма как да съберем такова мнозинство по простата причина, че два милиона българи работят в страните от ЕС. И пращат на своите роднини в България пари. А и в самата България доходите на много хора са свързани с ЕС. Значи доходите на около три милиона и половина от потенциалните избиратели са свързани с ЕС. Сега те няма да гласуват за напускане на ЕС.

Тоест, трябва първо да възстановим икономиката, да осигурим стабилни български доходи на тези хора, и тогава да говорим за напускане на ЕС и връщане на суверенна и мощна България на картата на света..

Казвам искрено и честно каква е реалността, с която трябва да се преборим.

И това се отнася за всяка партия, която ви говори за излизане от ЕС.

Няма да е лесно. Не става с магическа пръчка. Затова излизането от ЕС и НАТО не може да се осъществи без помощта на Русия.

А що се отнася до договорите, ние можем да ги разтрогнем по два начина. Първо, когато изтече срока им, или второ, когато икономиката на България стане достатъчно мощна, за да не зависим от Запада. И когато икономиката ни, не зависи толкова от ЕС. Разбира се, ако скъсаме тези договори по-рано, ще се наложи да плащаме неустойка. Милиарди левове. Тогава пак няма да можем да се оправим без Русия.

Можем да се преборим с този капан, в който са ни вкарали нашите и чуждите „гости“. Но трябва да знаем какво са ни приготвили, и стъпка по стъпка да го преодолеем. Както направи Владимир Путин в Русия от 2000 година до 2015 г. А не да хвърчим в облаците и да се чудим защо нещата не стават.

Само така ще победим. Другото са фантасмагории.

И така, за да обобщим: едно нещо ме кара да гласувам за партия „Възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинов. И то не е само програмата, която изисква възстановяване на българския суверенитет и изграждане на мощна българска икономика.

Цялата работа е там, че партията на г-н Малинов е единствената, която може да изпълни онова, което обещава. По простата причина, че тя е единствената партия, която има подкрепата на Русия и на самия Владимир Путин. И която не се страхува от нашата управленска мафия, която говори и действа умно, изхожда от реалността и стъпка по стъпка работи за възстановяване в пълен обем на нашата икономика. Както и за пълно възстановяване на братските връзки и сътрудничество с Русия.

Защото без Русия, наистина няма България. Всички видяхме как само за двадесетина години българската икономика бе разрушена, и заменена със западни фирми. Но чуждите фирми печелят в България, а изнасят печалбата в чужбина.

Николай Малинов и Русия искат да прекратят този процес на изсмукване на националните ресурси и унищожаване на България. Искат да върнат предишната мощ и предишния суверенитет на нашата страна. Искат да сме мощен фактор на Балканите и приятелски настроена страна към Русия.

Нека да им помогнем. Сега имаме шанс. Но късметът каца на рамото само един път. Нека не го пропускаме.

Защото втори шанс може и да няма. Така каза и нашата българска пророчица Ванга. Ако сме с Русия ще процъфтим, ако не – ще изчезнем.

 

Автор Иво Македонски, istinata.net    

 

Tagged

2 thoughts on “Николай Малинов заговори по необичаен начин, каза истината и предаде послание от Русия на българския народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *