Нинова категорично: Борисов слага край на многопартийната система и връща диктатурата на една партия!

България отблизо

Не бива в никакъв случай партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия.

Това заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Според нея, субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили. Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуация.

„В ГЕРБ им предстои това, което ние правим. ДПС взе много остър социален завой, влязоха на наш терен – социални закони, ниско ДДС на хляб, ситуацията в парламента след изборите е много различна“, категорична е Нинова.

За отношенията й със Сергей Станишев, Нинова обясни, че много пъти е правила опити, за сега не е срещала разбиране – нямаме идеологически различия единственото ни различие е Истанбулската конвенция, заяви тя, цитирана от blitz.bg.

Припомняме, Станишев като лидер на ПЕС приема Истанбулската конвеция, а Нинова като лидер на БСП призова партията си да гласуват срещу ратификацията на документа.

Нинова призна, че със Станишев имат сложни отношения.

Спорът ни е за промяна на статукво. Не е идеологически, не е и поколенчески, каза Нинова. Запитана за думите на Татяна Дончева, че „БСП плаща цената на ерата Станишев“, Нинова каза: „плащаме цена за минали грешки. И до ден днешен получаваме упреци за целувката с Местан, за Тройната коалиция – цялата атака беше насочена към миналото. Всичко беше връщане назад. Ще трябва да доказваме, че се променяме. Сега се чувствам в променена ситуация“, каза Корнелия Нинова, цитирана от news.bg.

Но това, което прави Борисов е най-притеснително. Понеже се опитва да разбие многопартийната система, да я остави без финансиране и да бетонира диктатурата на една партия над цялата държава. Точно срещу това се борим в момента. И затова сме отново в парламента – заради променената ситуация, и заради Борисов и ГЕРБ, които се опитват да бетонират корупцията, беззаконието и своята диктатура.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *