Истината – Новинарският портал

Нова ДАЛАВЕРА се вихри във ВЛАСТТА ! СЕНЗАЦИОННИТЕ подробности ще ви ШОКИРАТ!

Всички отдавна се чудим защо партиите, които идват на власт, не правят нищо добро за България.

За този „феномен“ има най-малкото две причини. Едната е, че откак попаднахме в орбитата на нашите извечни врагове англосаксонците, политическите и икономически решения за развитието, или по-скоро за унищожаването на България, се вземат от много тесен кръг хора, които са назначени с прякото участие на американското посолство и следват неотклонно интересите на Вашингтон и Брюксел. Без значение какво иска суверенът на властта – българският народ.

Другата причина си е чисто нашенска. Откак започна тъй нареченият „преход“ към „пазарна“ икономика и се развихри безмилостният, пладнешки грабеж на националното богатство, хората, които влизат във властта си помислиха, че всичко е пари. И всичко е сделка. И че трябва да си голям мошеник или да си обграден с мошеници, за да успееш в сделките. И да сложиш лъвския пай от парите в джоба си.

Та, втората причина за разрухата на България е, че „политиците“ възприеха властта като сделка. Като начин да натрупаш милиони и милиарди от мизерията и страданията на българските граждани. Защото сделките предполагат пренебрегване на националните интереси. Така властта в нашата страна се превърна от служене на народ и родина, в обслужване на определени финансови и олигархични интереси.

Именно такава сделка се подготвя и сега. Сделка зад гърба на народа. И въпреки неговите коренни интереси. По непотвърдени данни, са започнали разговори между вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на СДС Божидар Лукарски за обединяване на СДС с трите патриотични формации.

Понеже стана голяма клечка и вицепремиер, НФСБ на Валери Симеонов получи сградата на „Раковски“ 134, където се помещаваше централата на СДС. Получи я законно. Но по законите, писани от такива като него.

Хората на Лукарски трябваше да напуснат апетитния имот. Но с великодушната протекция на Валерката, те бяха оставени в няколко стаи.

И така, от дума на дума, двамата партийни шефове на почти несъществуващи партийки се прегърнаха в центъра на София. И, според слухове, започнали да обмислят обединение между патриотите и най-дясната част от българския политически спектър.

И ето ви сделката. СДС може да получи възможност да влезе във властта. Защото нека не забравяме, че ние, обикновените хора не си избираме управляващите. В България е широко разпространен изразът „вие си ги избирате управляващите, значи сега ще си ги търпите.“ Само че ние, народът, изобщо не избираме управляващите. Те се самоизбират. С различни изборни манипулации, хватки и трикове. И със заповед „отгоре“. От Брюксел.

Така че нищо чудно да видим хората на Валери и в следващото народно събрание. Стига той да слушка Бойко и чичковците от ЕС и НАТО. А заедно с него, във властта ще се окажат и неговите приятелчета от СДС. Така патриотите ще легитимират себе си като проевропейско обединение, защото партийката на Лукарски е член на Европейската народна партия. А СДС ще получат отдавна мечтания достъп до министерските постове.

Интересното е, че без въобще да са подписвали някакво споразумение, патриотите и СДС вече предприемат общи политически действия. Така например, докато всички десни партии убеждаваха хората, че Истанбулската конвенция трябва да бъде подписана, то хората на Лукарски се обявиха против тази конвенция. И по този въпрос заеха позиция, сходна с тази на патриотите.

Тъй върви алъш веришът в България. Затова ООН нееднократно обявява, че сме най-бързо изчезващата нация. И голяма доза от заслугите за унищожаването на родината ни, имат точно такива сделки. Които обслужват само интересите на по няколко души в ръководствата на партиите.

Докато останалите и народът се питат защо всичко в страната ни върви от лошо към още по-лошо?!

Ами защото и политиката в страната ни не е политика. А бизнес. Мръсен бизнес на гърба на умиращия  български народ.

Защото дори медиите не наричат „мошениците“ мошеници, а „играчи“. Защото мръсните политически сделки зад гърба на избирателите, се наричат не сделки, а „компромиси“.

Защото „играчите“ си подават топката и си пият кафето, докато обикновените хора гладуват.

Така ще бъде, докато народът не изгони тези неканени гости от държавната трапеза.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version