Нова изненада: Май разкриха кой ще е вицето на Кирил Петков!

България отблизо

Лидерът на БСП ще бъде вицепремиер в коалиционното правителство на ПП, ДБ, ИТН и БСП.

 

Това заявиха два източника на OFFNews от две различни партии, ангажирани с преговорния процес.

За лидера в оставка на Столетницата ще се открие и ново министерство, което ще управлява държавни дружества.

Нека да припомним, че вчера бе пуснат фейк по адрес на Нинова, който я слагаше за председател на парламента, макар и на ротационна основа за една година. И Нинова, и Христо Иванов, и Кирил Петков отхвърлиха тази „новина“.

Питаме се дали и тази „новост“ не е от рода на вчерашните?! И не е ли отново опит да се попречи на Нинова като се прави опит за нейната дискредитация?!

Май лидерът на социалистите пречи много на някой.

На досегашният премиер Стефан Янев, пък, са предложени две възможности – да е военен министър или посланик на България в САЩ.

Бившият шеф на Фондация „Демокрация“ Гроздан Караджов е обсъждан за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър на транспорта най-вероятно ще остане Христо Алексиев. Той е харесан от „Продължаваме промяната“, а също бе номиниран за този пост и от „Има такъв народ“ в първия опит за правителство на партията на Слави Трифонов след вота на 11 юли.

Припомняме, че и за Стефан Янев се въртяха много новини. Но при него е различно, защото той сам потвърди, че няма нищо против да остане в политиката.

Така че той най-вероятно ще получи някакъв пост. Въпрос на дни е да узнаем какъв.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *