От последната минута: Дадоха Румен Радев на прокурор! Ето какво се случва!

България отблизо

Охранителната фирма „Делта гард“ на Антон Великов даде държавния глава на прокурор, става ясно от тяхна публикация в социалната мрежа „Фейсбук“. Повод са неговите думи, насочени срещу фирмата, чийто лиценз МВР на Бойко Рашков иска да отнеме.

„На 29 октомври 2021 г. в свое изявление президентът Румен Радев взе отношение по повод стартиралата процедура по отнемане лиценза за охранителна дейност на представляваното от мен дружество, а именно: „Поздравявам МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта гард. Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции…“

Според тях с това си изявление президентът „грубо и неправомерно влияе върху процедурата, която не е приключила, като внушава неистини и разделя обществото“. Жалбата им е входирана в Софийска градска прокуратура с копие до главния прокурор.

Припомняме, че преди няколко дни от МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителната фирма „Делта гард“, съобщава Антикорупционният фонд. Вече е започнала процедурата.

От фонда припомнят, че още през септември 2020 г. са сигнализирали МВР за изнесените в разследването „Осемте джуджета“ множество данни за закононарушения от страна на фирмата. Призоваха и за пълна проверка на дейността ѝ.

Tagged

1 thought on “От последната минута: Дадоха Румен Радев на прокурор! Ето какво се случва!

  1. ЧАСТНИ МИЛИЦИИ ИМА САМО В АФРИКАНСКИТЕ СТРАНИ.аКО НЯКОИ ХОРА,БЛИЗКИ ДО БИВШАТА ВЛАСТ МИСЛЯТ,ЧЕ ЖИВЕЯТ В АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА,ТОВА Е ТЯХЕН ПРОБЛЕМ.ДО СЕГА БЯХМЕ АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА,С ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ,ПРИПОЗНАТА И ПРИЕТА ПОГРЕШКА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ,В ТЯХНА ПОЛЗА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *