От последните минути! НАП отново се изгаври с българите! Вижте поредната лъжа!

България отблизо

НАП метна поредната лъжа в ефир, за да успокои вбесените и ограбени българи и да прикрие огромния си гаф.

На пресконференция на „БОЕЦ“ бяха изнесени данни, че държавата и бюджетът са ощетени с 16 милиарда лева от несъбрано ДДС.

Спокойно! Само 5,4 млрд. лева е сумата на несъбираемото ДДС за последните 17 години!, каза утешително  изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова.

Тя уточни, че парите с дължали от хора, които нямат никакво имущество на свое име и няма как да им се вземат дължимите суми.

„За въпросните 16 милиарда пък идело реч  не за несъбрани приходи, а просто за укрити, намерени след ревизии на данъчни злоупотреби.

Димитрова каза още, че когато прегрешилата фирма няма никакви имоти, НАП имал законовата възможност да търси парите от  лицата, които са собственици или управители на тези фирми, но само ако те имали някакво лично имущество.

„ДДС измамите изобщо  не са български феномен, направи разкритие  Галя Димитрова. Това е общ проблем в целия ЕС, в целия свят даже и навсякъде се практикувало криене на данъци. За пример тя даде  Португалия, Италия и Румъния.

Нас обаче Португалия и Италия никак не ни греят.

В България НАП не си върши работата и то с години.

Така или иначе 16 милиарда лева ги няма, а инспекторите гонят Михаля, или малките фирмички, които дължат по някоя стотарка.

В станата ни е пълно с Гинки и поставени лица, на чието име се водят фирми. Хваща се някой гол и бос от улицата, дават му се малко пари, в замяна на това той става собственик я на завод, я на предприятие, което върти милиони оборот. Ако случайно се стигне до данъчна проверка, беднякът вдига ръце и не носи законодателна отговорност. Големите акули, скрити зад гърба му, потъват в мрака.

Схемата е ясна, но имаме въпроси.

Как НАП регистрира фирма на всеки голтак, който подаде документи? Иска ли банкови и имотни гаранции? Какво се случва, ако фирмата не подаде месечната си декларация? Няма ли данъчна полиция да проери какво става? Защото това ДДС не се натрупва за месец, а за години…Това дупка в закона ли е, или закон само за наши хора?

Как така се разрешава повсеместната практика да се закриват фирми, стигнали оборот 49  999 лева и същият човек веднага да регистрира чисто нова  фирма и да започне отначало, спестявайки си данъците? Това е абсолютна измама и би трябвало да се забрани на лицето да прави нова фирма, след като е закрило старата при странни обстоятелства. Кой контролира кухите фирми? Нали всеки месец се внасят отчети? Или някой не си върши работата, или си затваря очите срещу подкупи. Друг вариант няма…

А истината е една.

16 милиарда от бюджета липсват, пък кой знае, може да се много повече.

Това са нашите заплати, нашите пенсии, нашият скапан живот.

Затова сме на последно място по доходи и покупателна способност в целия ЕС.

Затова сме най-бедните.

Защото няма държава, няма контрол, има само крадци и мошеници.

И потърпевши…

Цял един народ!

 

Tagged

2 thoughts on “От последните минути! НАП отново се изгаври с българите! Вижте поредната лъжа!

  1. НАП ОТДАВНА НЕ РЕГИСТРИРА ФИРМИ ТОВА Е ПРАВО НА АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА КОЯТО ТИ ИСКА ОПРЕДЕЛЕН БРОИ ДОКУМЕНТ БЕЗ ДА ИМА ПОГЛЕД ЗА ТЯХНАТА ИСТИНОСТ ТЕ РАБОТЯТ НА НА КАЗАНА ДОБРА ДУМА И ОТ ТАМ ЗАПОЧВАТ БЕДИТЕ С ТЕЗИ КУХИ ФИРМИ КОЛКО ВРЕМЕ ИМ ТРЯБВА ЗА ДА РАЗБЕРАТ ТОЗИ ФАРС НАЙ МАЛКОТО РЕГГИСТРАЦИЯТА ДА СЕ ИЗВЪРШВА ЛИЧНО А НЕ СЪС ПЪЛНОМОЩНО КАКВАТО Е ПРАКТИКАТА КЪДЕ ТУК Е ДЕЙНОСТА НА НОТАРИУСА КОИТО ЗАВЕРЯВА ПЪЛНОМОЩНОТО НА ВИДИМО ЦИГАНИН А ДАЛИ СА 16 ИЛИ 5 МИЛИОНА ТЕ НАИСТИНА СА НЕСЪБИРАЕМИ ЗАЩОТО НАПРАВЕНИЯ АКТ Е ПРОСТО НА ХАРТИЯ И СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА ДО НЕГОВАТА ДАВНОСТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *