Истината – Новинарският портал

Още един малък, но ХРАБЪР народ СКОЧИ на САЩ! Ето какво НАПРАВИ той за СВОБОДАТА си!

Историята мери страните не по тяхната големина, а по приноса им за развитието на човечеството към свобода, справедливост и братство.

Ето защо, въпреки отчаяните опити на Запада да изтрие човешката памет, историята никога няма да забрави например българския принос – кирилицата, нашето „АЗ – Буки“.

Няма да забрави невероятния блясък на руската култура и литература. Както няма да забрави свободата и добротата, с които Русия дарява света.

Едно такова проявление на руския, а и на българския стремеж към справедливост и доброта е самото съществуване на държавата Палестина. Тя е призната от почти всички страни в Организацията на обединените нации. С изключение, разбира се, на САЩ, Израел и колективния Запад.

Русия не само призна отдавна Палестина, още от времето на Съветския съюз. Но и активно й помага с дипломатически и хуманитарни средства.

И точно затова, преди няколко дни, палестинският президент Махмуд Абас можа да отправи предупреждение към САЩ и Израел. Пред парламента на Организацията за освобождение на Палестина/ ООП /, той заяви, че има намерение скоро да предприеме безпрецедентни твърди стъпки спрямо САЩ и Израел, предава Асошейтед прес, цитирана от БТА и Дир.бг.

Пред стотици депутати Махмуд Абас заяви, че категорично отхвърля предложението на американския президент Доналд Тръмп, който иска да признае Ерусалим за столица на Израел. Както и да премести столицата на Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Знае се, че отдавна Тел Авив е столица на държавата Израел. И че по-голямата част от държавните институции и бизнес учреждения на Израел се намират в Тел Авив. А град Ерусалим се поделя между две държави – Израел и Палестина.

Следователно, намерението на Белия дом да пренесе своето посолство от Тел Авив в Ерусалим и да помогне на Израел, а може би дори и да го застави, да премести столицата си в Ерусалим, е намерение да бъдат задълбочени и доведени до нова точка на кипене съществуващите конфликти между Израел и Палестина.

Затова изявлението на палестинския лидер Махмуд Абас по повод Ерусалим, неслучайно идва сега. Нищо не пречеше на палестинския лидер да осъди по-рано, намерението на Вашингтон, което отново подклажда позатихналия огън на конфронтацията в Близкия Изток.

Но Абас и палестинците скочиха на САЩ и Израел точно сега, когато се видя, че Пентагонът няма да спре с опитите си да дестабилизира Близкия Изток. И че цел на развихрящата се вакханалия са на първо място Русия, а след това и всички близкоизточни арабски държави.

По този начин Палестина изразява своята подкрепа спрямо действията на Русия в Сирия. И спрямо усилията на Руската федерация да разгроми терористите в арабската република. Както и да намали негативното влияние на САЩ и Запада в държавите от Близкия Изток.

С това смело действие, малка Палестина изразява своята готовност да заеме страна в очерталия се конфликт между Руската федерация и САЩ в Сирия. Да застане на страната на Русия и нейния президент Владимир Путин. Които се борят да освободят арабските държави от потискащото ги западно зло.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version