Петър Волгин разкри каква вреда нанесоха на България новите „комсомолци“ от „Продължаваме промяната“!

България отблизо

„Продължаваме промяната“, нейните ръководители и спонсори вече носят огромна вина пред България. Те торпилираха (надявам се, не завинаги) идеята, че млади хора могат да помогнат на страната“, пише журналистът Петър Волгин в социалната мрежа.

Да, повечето представители на ПП наистина са млади, но мисленето им е като на стари и уморени персонажи. Те не са в състояние да родят нищо оригинално извън клишетата за „мафията“, „комунистите“, „ченгетата“, „лошата Русия“ и „добрия Запад“.

 

Вярно е, че в началото на 90-те години на миналия век тези думички намираха широк отзвук у публиката, която вдъхновено ръкопляскаше на произнасящите ги. Днес обаче на подобни клишета се радват единствено хора, които не са мръднали и на сантиметър в мисленето си от онова време.

Вместо да ни предлагат оригинални идеи за бъдещето на страната, младите от ПП четат от листчета или рецитират предварително написани от други хора текстове, предъвкват мантри, които отдавна са омръзнали на нормалните българи.

Приличат на някогашните комсомолци. Даже са техен по-лош вариант. Смоковницата, наречена „Продължаваме промяната“, се оказа ялова. Пълна липса на въображение и на елементарна способност за собствено мислене демонстрират тези хора.

А най-лошото е, че отсега нататък всеки път, когато се появят млади лица в политиката, много хора ще клатят глава недоверчиво и ще казват: „Предишните какво направиха? Нищо и половина. И тези са същите.“

Не знам дали в ПП осъзнават тази вреда, която нанесоха на България. Честно казано, съмнявам се.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *