Плевнелиев: По мое време такива компромати нямаше. Не е демократично. Хората си работеха и си мълчаха

България отблизо
Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това каза в ефира на БНТ  Росен Плевнелиев.

Потъваме в провинциален популизъм, притеснен е той.

 

По негови думи в много отношения можем да се учим от по-развити демокрации, като Италия, Португалия, Гърция, Германия. „Считам, че промените в конституцията с правилни. Живяхме 2 г. в една полупрезидентска република, което не беше правилно“, посочи Плевнелиев.

 

И допълни, че сега, когато новите промени в конституцията сработват, не бива в парламента да се замерят с компромати, с негативни кампании. „Събудете се, уважаеми български членове на парламента! Кажете на гражданите какво искате да постигнете в Европа. Идват европейски избори. Ако го нямаше ЕС, България щеше да е по-зле от Молдова“, категоричен бе бившият президент.

 

По негово мнение цялата кампания, която в момента се разгръща, не бива да продължава по този начин – с тежки компромати и тотален сблъсък в Народното събрание. Не можело всичко да се политизира. „Правителството трябва да продължи да върши смислени законопроекти и да работи така, че най-малкото плана за възстановяване, програмите за модернизация, стратегическите промени за България да продължават да се случват“, каза Плевнелиев. Той посочи, че именно заради това на първо място е била цялата промяна в конституцията.

 

Плевнелиев заяви, че вярва в същестуването и на една друга  България – на умерени, европейскомислещи и честно работещи хора, на компании, които успяват  и България, която все пак се е развила много през последните 10 години.

 

 

Tagged

3 thoughts on “Плевнелиев: По мое време такива компромати нямаше. Не е демократично. Хората си работеха и си мълчаха

  1. Как ти викаха -некъдърната ирландска пастирка която сама се хвали

  2. По зле и прост президент не само в и в света няма некъдърнико от теб н

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *