Плевнелиев се зажали за народа. Само ГЕРБ можел да го спаси

България отблизо
Президентът на България, в периода 2012 – 2017 г., Росен Плевнелиев заяви, че искрено се надява да има правителство. Той сподели мнението си затова къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план.

„От 2016 г. говоря за едно и също нещо – възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави – цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически“, посочи президентът.

 

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. „Това, което ще се случи при нас е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза“, обясни Плевнелиев.

 

„Има два оставащи разумни варианти. Единия – програмно правителство на ГЕРБ-СДС, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа. Втория вариант, който аз не изключвам и ако бях на мястото на Бойко Борисов щях да се замисля, би бил правителство на малцинството. Хората очакват да се носи отговорност“, коментира президентът на България, в периода 2012 – 2017 г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *