Политолог обясни, ще има ли ГЕРБ без Борисов и какво ще направи президента!

България отблизо

Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години може да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията, той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение.

Това коментира пред БНР Георги Харизанов, член на Института за дясна политика и член на ГЕРБ.

„Дали има ГЕРБ без Борисов, със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци (бел.ред. визира се новоучредената партия на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“), въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в Републиканците…

След изборите Борисов си отива като министър-председател. Че ще се занимава само с партията, той го каза още в началото на този мандат. Заявката беше потвърдена и това лято. Това би било интересна конструкция…“, поясни още Харизанов.

„Решенията на министър-председателя са в голяма степен политически, така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход.

Това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, е ясно на всички, това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички, в крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани.

На въпрос как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент Георги Харизанов коментира: „Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество.“

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *