Правителството на Борисов ГОТВИ нова ГИЛОТИНА! Ето КАКВА е тя! И с колко ще ИЗПРАЗНИ джобовете ни! Вижте ТУК!

България отблизо

Виновници за скорошното свободно излитане в Космоса, на цените на електроенергията, и не само на нея, този път не са просто обичайните заподозрени.

Освен правителството на Борисов, което се крие зад гърба на така наречената Комисия за енергийно и водно регулиране, има и други . Но преди да ви осветлим за „другите“, нека припомним, че доскоро тази „Комисия“ се наричаше „Държавна“ комисия за енергийно и водно регулиране.

Кое наложи промяната в името на прословутата комисия? Всички знаем, че това е страхът. Борисов се страхува от народа си. Иска всички да го възприемат като добричкия бащица. Само че не е.

И ето ви ново двайсет. Комисията за енергийно и водно регулиране щяла да приема нови цени на тока. И то на извънредно заседание. Още на 1 юли. Това съобщи наскоро БНТ, цитирана от blitz.bg.

Заради поредни „нови“ изисквания на закона, цените вече ще влизат в сила, не в някакъв бъдещ момент, а още от датата на приемането им. Ако може, ще влизат в сила дори преди да сме консумирали каквато и да било електроенергия. Защо не? И това може да се случи.

Но банкянският Цицерон и неговите пудели, предварително, красноречиво и напоително ще ни обяснят, понеже ние сме прости и не разбираме, защо трябва да ни събират пари за ток и преди и след като сме потребили някакво количество. Но, нека минем към фактите.

Цените на тока от 1 юли щели да се увеличават средно с поне 8 – 10%. Това обаче нямало да покрие всички разходи на енергодружествата. Което от своя страна означава, че ще се искат нови и нови увеличения.

А след увеличенията на тока, ще следват и увеличения на всички останали стоки и услуги.

Нещо повече. Освен увеличенията, които ни готви правителството, има още един субект, който иска да бърка в джобовете ни. И то, без да ни пита.

Експерти сигнализират, че се появява още един проблем. Европейската комисия трябвало да приеме до края на годината нови регламенти. Които щели да въвеждат, не по желание, а задължително, някакви „умни мрежи“. На всичко отгоре трябвало задължително да се увеличи и делът на възобновяемите източници на електроенергия/ВЕИ/.

За да се реализират тези заповеди на ЕК, ще ни трябват поне два милиарда. Само че държавата ги няма. И трябва да ги вземе от нас.

Ето защо токът се увеличава непрекъснато!

Но има и други причини. Първата, че нямаме икономика, а правителството трябва да пълни отнякъде хазната. Затова ЧЕЗ избяга. И сега дружеството е на Гинка Върбакова. Или на Борисов. А скоро ще избяга и ЕВН. И дружествата на практика ще са български и почти държавни. Но формално ще се водят частни, с подставени собственици. Защото ако не скубе от тук, оттам, държавата на Борисов ще фалира.

А втората причина, както знаем е ЕС. Която задължава България да прави какво ли не. Без да има право да ни командва. Защото ние не сме колония на Брюксел, нали така? Оказва се, обаче, че Борисов ни е направил колония. И продължава не само да разрушава България, но и да ни убива с непрекъснато скачащите цени. И по други начини. По заповед на ЕС.

А докато скачат всички цени, бащицата ни говори за Западните Балкани. И за други неща, които нямат никаква връзка с нашето житие-битие.

Така ще бъде, докато го търпим. И него, и ЕС.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *