Истината – Новинарският портал

Президентът на Белорусия обяви НЕВЕРОЯТНА новина! Ето какво се случва в действителност! И ВИДЕО!

На срещата между президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко в Сочи, белоруският лидер обяви сензационна новина.

Александър Лукашенко оцени, цитиран от уважаваната руска Федерална агенция за новости, вероятността от сближаване на двете държави в близко бъдеще.

„Ние сме готови да отидем толкова далеч в единението и обединението на нашите държави и народи, колкото сте готови и вие“, заяви в прав текст Александър Лукашенко след срещата с Владимир Путин, цитиран от https://riafan.ru.

При това, президентът на Белорусия подчерта, че на същото мнение е и неговият приятел и колега Владимир Путин.

„Ние и утре можем да се обединим, нямаме проблем за това, но готови ли сте вие русите и белорусите“, зададе въпрос Александър Лукашенко.

По неговите думи, в случай, че народите на двете страни не са готови затова, ще трябва да се изчака известно време, докато завърши подготвителния период. После белоруският президент обясни, че суверенитетът е „свято нещо“. И че все пак, трябва да се изхожда от действителността, защото в момента са налице две държави.

Припомняме, че съвсем наскоро Александър Лукашенко категорично отхвърли възможността за обединение на Русия и Белорусия.

Но, междувременно нещо се е случило, за да го накара коренно да промени мнението си. И това нещо, по всяка вероятност е желанието на Запада да погълне Белорусия, така както направи това с Украйна. И виденията, че Западът ще доведе и неговата страна до ужасяващата бедност на Украйна, а него самия ще принуждава да тръгне да се бие с Русия…Явно тези видения са накарали белоруският президент да преосмисли позицията си.

Понеже в случай, че Русия спре да оказва политическа и икономическа подкрепа на малката съседна страна, тя веднага ще попадне в ръцете на Запада. А от такова „поглъщане“ никой не може да очаква нищо добро.

И това възможно „интегриране“ на Белорусия в западните структури, съвсем не е някаква фантазия. Тя е напълно реална, както е реален и погромът, на който ще бъде подложена страната. По простата причина, че американците не се поколебаха да извършат това и в самата Русия през кошмарното последно десетилетие на миналия век.

Така че Лукашенко има над какво да се замисли. И явно, заради това, променя мнението си и поема курс към сближаване с Русия. Понеже такова сближаване гарантира просперитет на страната му. И, разбира се, спокойни старини за него самия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version