Президентът Радев: Не трябва да влизаме в капаните на Борисов! Незабавна оставка!

България отблизо

Незабавна и безусловна оставка на един парламент, който е загубил не само политическо доверие и елементарно достойнство и на един премиер, който е абсолютно невнятен. 

В никакъв случай не трябва да влизаме в капана и да обсъждаме конституционни промени. Това е подмяна на дневния ред. Той е оставка – незабавна и безусловна.

Това заяви във Варна президентът Румен Радев на среща с протестиращите.

Пред събралите се пред сградата на Общината протестиращи той заяви, че е нужна незабавна и безусловна оставка на парламента, който „е загубил не само политическо доверие и елементарно достойнство и на един премиер, който е абсолютно невнятен”.

Малко преди пристигането на президента, пред сградата на местната управа възникна напрежение. Кметът на Варна Иван Портних и областният управител бяха освиркани от протестиращите.

По-рано днес във фейсбук групата „Варненско лято“ се появи съобщение, че държавният глава ще посети морската столица.

Борисов е невнятен! Изходът е безусловна оставка! В морската столица президентът се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България.

„Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов“, заяви още държавният глава.

„Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония и да забравим, че му искаме оставката. Изходът е оставка. Искаме незабавна оставка“, категоричен е президентът.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *