Професор Дуранкев: Действа нова ПРЕСТЪПНА схема на правителството Борисов 3! Вижте ТУК!

България отблизо

„Данъчният рай“ за така наречените „бизнесмени“, които ограбиха националното богатство на социалистическа България и се превърнаха в супербогаташи, придоби плашещи размери при трите правителства на Борисов.

Нещо повече. Сега богатите плащат 3 – 4 пъти по-малко данъци, отколкото бедните. Именно този факт поражда огромното разслоение на една малка каста богати и супербогати „бизнесмени“, срещу която стои огромната маса на мизерстващите българи.

Това заяви професор Боян Дуранкев, цитиран от  Фокус и Блиц.

„По-бедните плащат много повече, отколкото по-богатите. Затова имаме такава огромна пропаст между бедни и богати. Затова се нароиха напоследък и супербогаташите. Това е първото нещо, с което правителството убива България“.

„Второто нещо е фактът, че правителството на Борисов преразпределя много по-малко бюджетни средства, отколкото е средното ниво за ЕС. А това означава по-малко пари за работещите и за пенсионерите, И съответно по-слаба икономика“.

„Третото е, че с планираната в бюджет 2019 г. минимална работна заплата от 560 лева не могат да се решат никакви социални проблеми на хората. И понеже минимална работна заплата получават предимно младите хора, те все по-често поглеждат към летище София и все по-често напускат страната в търсене на по-добро препитание“.

„А най-лошото е, че ако тази политика не се промени кардинално, отливът на млади хора в чужбина ще продължи с нарастващи темпове и през следващите години“, каза икономистът. И България ще загине.

Сборът от тези три фактора, формира новата престъпна схема, чрез която кабинетите на Борисов убиват България.

Затова проф. Боян Дуранкев обяви, че е крайно време да се премине към семейно подоходно облагане с нулев данък за семействата в тежко материално положение.

Що се отнася до младите хора, икономистът посочи, че можем успешно да ги задържим в България, с по-високи заплати, и поне 5 годишна данъчна ваканция, през която да не плащат данък общ доход.

Но това е нищожна част от всичко, което трябва да се направи.

А за да стигнем до тази въпиюща мизерия е виновно правителството на Борисов, обясни проф. Дуранкев. И това става по простата причина, че подопечните му министри вземат само най-лошото от Запада. А на добрите практики никой не обръща внимание.

И това, според икономистът, цитиран от Блиц, се прави отдавна и умишлено в правителството на Борисов. Ще посоча само един фрапиращ пример, казва професорът.  Здравеопазването, което трябва да създава дееспособна и физически добре подготвена работна сила, е превърнато от чиновниците на Борисов в търговско дружество. Значи здравеопазването не изпълнява своята основна функция, а служи само за ограбване, и на болните, и на здравите. Затова и Националната здравно-осигурителна каса се източва непрекъснато. И на практика, тя не помага на хората, а на различните мафии в болничната и доболничната дейност.

За съжаление, това което не само проф. Дуранкев, а и много други икономисти констатират, е горчивата истина. Как може да развиваме силна икономика, след като няма здрави хора, които да работят в различните сектори на промишлеността и селското стопанство.

Да не говорим, че правителството няма никаква визия за това как трябва да се възстановяват и развиват промишлеността и селското стопанство. Нещо повече. Борисов унищожава всекидневно шансовете ни да получим онова, от което най-много се нуждае всяка развиваща се икономика – евтината енергия. Колко пъти Русия ни предлагаше евтин ток и евтин газ? Колко пъти ни предлагаше транзитиране на природен газ по Южен поток и производство на евтин ток чрез построяването на АЕЦ „Белене“?

Но правителството на Борисов и досега не дава ход на тези изключително важни и нужни на България проекти. Вместо това, ни залъгва с някакъв хипотетичен газов хъб, за който нито има газ, нито има разчети и договори за осъществяване на някаква дейност. Газовият хъб с гръмкото име „Балкан“ е само фантазия на Борисов.

Е, при това положение, не е ли прав проф. Дуранкев, когато казва, че Борисов умишлено загробва България? Затова мнозинството българи искат Вождът да се маха от властта.

И ако не го направи по лесния начин, ще се наложи да стане по трудния. Но това хич няма да е добре за Борисов и неговите пудели.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Професор Дуранкев: Действа нова ПРЕСТЪПНА схема на правителството Борисов 3! Вижте ТУК!

  1. Пак някой ни замазва очите.Олигарсите са създадени много преди ГЕРБ да се появи на хоризонта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *