Професор по икономика ПРЕДСКАЗА нещо СТРАШНО за Евросъюза!  Ето какво ПРОРОКУВА ученият!  Вижте ТУК!

Свят

Гуитиан Принс, почетен професор от Лондонското училище по икономика направи тези дни страховита прогноза за бъдещето на Европейския съюз.

Той смята, пише британският „Таймс“, че има много предпоставки за скорошен крах на ЕС. Но най-важната е главоломното рухване на авторитета на брюкселската Европейска комисия.

А изчезващият авторитет на ЕК се дължи на един много простичък факт, твърди професорът. Чиновниците от Европейската комисия се занимават с всичко друго, но не с прилагането на мерки, които да подобрят качеството на живот на страните-членки на ЕС.

Нещо повече. Вместо това брюкселци се помислиха за съвременни копия на гръмовержеца Зевс и току халосат страните с някакъв пореден доклад за състоянието на нещо, което страните не са направили. Тези досадни препоръки, изисквания, нареждания и прочие салати, вече омръзнаха до втръсване на всички политици от държавите в ЕС.

Има и още нещо. Всички „препоръки“ и „изисквания“ все повече започват да пречат на нормалното икономическо развитие на държавите и ги превръщат в бананови републики. Така например изискването задължително да се приемат мигранти радикални мюсюлмани от Близкия Изток и Африка, не само пречи на икономиката на европейските страни, но и започва да променя генетичният код на предимно християнските страни от Европа.

По същият начин действат и антируските санкции, които изглежда няма да имат край. Брюксел налага силово тези санкции на държавите, без оглед на това, че те на практика, вместо да попречат на Русия, разрушават икономиките им. От тези санкции Русия става по-силна, а европейските страни все по-слаби.

Следователно, обобщава професорът, можем с основание да кажем, че недоволството в държавите все повече се засилва. Но вместо да си вземе поука от тези процеси и да промени политиката, Брюксел въвежда все по-твърди мерки за контрол, които често достигат до абсурд. Не е нормално, според Принс, решения, които са прерогатив на всяка суверенна държава, да се вземат в Брюксел. Най-очевадният пример е грубо налаганото изискване да не се търгува с Русия. Да не се внасят руски газ и нефтопродукти, които впрочем са в пъти по-евтини от всички други подобни стоки, които могат да се намерят на пазара.

Професорът дори казва, че ЕС се е превърнал в чудовище, което не се съобразява с интересите на обикновените граждани, а само с интересите на евроатлантическата олигархия. „Този дракон, на който летим, извърна глава и ни изгаря със своето смъртоносно дихание“, емоционално заявява Принс.

Тези неща, според икономистът, са ясна индикация за това, че гражданите вече не приемат проекта ЕС. Но на това, Брюксел отговаря само със засилващ се натиск. Тамошните чиновници дори стигнаха до абсурдната идея да се ликвидират на практика националните правителства и всички решения за държавите да се вземат от едно общо, брюкселско „правителство“.

Именно това пълно изземане функциите на страните-членки води ЕС към опасната зона на разпада. И в момента, заключава авторът, Евросъюзът се намира в точно такова положение. Люлее се като кораб в бурно море, но не променя и на йота политиката си. Напротив, заповедническият му тон започва да стига вече до кресчендо.

Само че това няма да помогне с нищо на 70 годишния проект. Само ще ускори още повече започналия вече пълен разпад на неговите структури. Защото все повече държави демонстративно отказват да се подчиняват на измислените в тъмните брюкселски канцеларии изисквания. Които на всичко отгоре пречат на развитието на държавите и разрушават икономиките им.

Ние в България, също наблюдаваме отдавна този ускоряващ се разпад на структурите на ЕС, който предизвиква у Брюксел само яростен гняв и груб натиск върху страните-членки. Затова българският народ отдавна иска от правителството да влезе накрая в своите правомощия. И да защити националния интерес.

Който изисква да бягаме през глава от ЕС. Докато западната олигархия не ни е унищожила напълно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Професор по икономика ПРЕДСКАЗА нещо СТРАШНО за Евросъюза!  Ето какво ПРОРОКУВА ученият!  Вижте ТУК!

  1. ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ЕДИНСТВЕНАТА алтернатива на народите от малките държави. За съжаление ЕС няма, има договор за експлоатация и лакейство към САЩ. Ген Де Гол, инициатор за създаване ЕС, се превърта няколко пъти в гроба си докато сегашната робовладелска институция не рухне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *