Проф. Витанов: Кукленото шоу е във вихъра си, голите куки се мятат

България отблизо

„И тъй, 10 ноември, 34 години по-късно. Като си помисля, 34 години след 1944 са 1978. Започва късният соц. 10-на години до края на режима. Какво наблюдаваме днес – пак късният соц“ – така започва ежедневният анализ на математика проф. Николай Витанов, който прави разбор на случващото се на българската политическа сцена, както и ситуацията на фронтовете в Украйна и Израел.

 

„Тодор Славков – дисидент, че родата му нищо не е в сравнение с родата на новия софийски кмет. Отново идеи от онова време.

Вчера – ще вземем апартаментите на хората. Бравос – и Сталин и Цола Драгойчева така правеха. Днес – още по-весело – ще вдигнем данъците на колите. Нали знаете, че аз съм от икономическата школа на Масачузетския технологичен институт. Ето ви доказателство – гледайте картинките от книгата ми за българските градове и новата икномическа география (коЙ Й туЙ, бе – нова икономическа ГЪЗОгео-ГЪЗОгра-а-а, или каквото беше там.

Ами Пол Кругман, Нобелов лауреят по икономика, икономическа школа на Масачузетския технологичен институт. Английският в тази книга не е стока, доста изпуснати букви има, но се чете) Сега да ви кажа нещо за ХарварТ-ския социализъм – хак ви е, предупреждавах ви, а вие плющяхте шкембета по жълтите павета юрдечета мои.

Частната собственост била свещена и неприкосновена. Ха, ха, ха – плюят ли ви сега в лицето? Плюят ви. Висите ли по голите куки? Висите. Глупакът си е глупак при всички положения – казваше бай Иван, учителят ми по математика в Математическата гимназия, светла му памет. И непрекъснато се убеждавам, че е бил прав.

А, честит ви празник! Соцът се завръща. Какво беше – кой не скача е червен, кой не скача е черве-е-ен! Е, затова ли подскачахте на голите куки? Да дойде време да ви взимат апартаментите и да ви вдигат до небето данъците на колите? О-о-о-о-о, чакайте, още нищо не сте видели. Хабер си нямате, какви идеи циркулират из ХарварТ, само на 50 километра от Масачузетския технологичен институт.

Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни казва дядо Хенри

Хенри Кисинджър (ден 18)

… В есето си „Вечният мир“ философът Имануел Кант твърди, че вечният мир в крайна сметка ще дойде на света по един от двата начина, чрез човешко прозрение или чрез конфликти и катастрофи от мащаб, който не оставя на човечеството друг избор. Ние сме в такъв момент. …

Човешко прозрение? Кант не е чел Малтус. Никакво човешко прозрение няма да има. Ще има конфликти и катастрофи от такъв мащаб, че човечеството няма да има избор. Тъй казва дядо Хенри. Тъй казва Кант.

Само, че и двамата може да бъркат. Човечеството така се опростачи и така виси по голите куки, че може и да има друг избор – да се самоубие. И то натам върви, какъв друг извод да направим като гледаме интелекта на плющачите по жълтите павета, които но всичко отгоре се имат за умни и красиви. И дошъл Витанов за Кант, Кисинджър и Кругман да им разправя. Миндя-я-я-я, Миндя-я-я-я левел, туй Кант какво Й? Яде ли сЪ, пие ли сЪ?

Та така. Кукленото шоу продължава по план. Писах ли ви, че ще ви набълбукат с дългове. Писах ви. Бълбукат ли ви? Бълбукат ви. Невидима ръка на пазара – ала бала. Аз, като спец по Япония, да ви кажа – Гьосей шидо – там е истината. А туй какво Й? Е-е-е-е, четете книгата на Витанов за Япония, Ще излезе до края на годината. И пак там ще прочете, като дошъл юрдешкият ултралиберализъм, какво направил Синдзо Абе.

И се гответе за Карл Маркс. Соцът се завръща, значи коментарите на Витанов ще са богато илюстрирани с материал от ежедневието. Само дето…., Маркс не е това, което си мислите. Ама АЙДЕ, като му дойде времето.

Напред към войните.

Войната в Газа.

Какво каза Витанов? 10 000 убити ще станат, а после и десетки хиляди. Дотук – сумарно 13 000. Офанзивата на град Газа не е почнала по същество. Що? Какво ви писа Витанов?

Израелската армия има нужда да вдигне бойната готовност на запасняците на ниво бригада и това ще стане докъм 15 ноември. След което може да се очаква масирано навлизане в град Газа. Дотогава – действия на ниво батальонна бойна група с цел прочистване на западната част на Газа. Бойните действия ще вървят от север на юг.

Що? За да се изтика палестинското население на египетската граница. Що? Ще видите. И тъй, както ви беше и прогнозирано, израелската армия се занимава с тунелите в Газа. Докато бригадите запасняци постигнат бойна готовност за масивен щурм на град Газа. На мен ми е интересно, като сринат Газа, после какво ще правят израелците. Щото има

Закон на Витанов: Радикализацията на палестинците е право пропорционална на времето, което те седят без държава.

Значи, трябва да им се направи държава, за да се спре радикализацията. Къде това? Иначе трябва да се действа по другия закон : Няма човек, няма проблем и да се наблюскатв друга държава. Египет? Ами, ами, не щат и да чуят за тях. Що? Ами Хамас са клан на Мюсюлмански братя, които имаха президент в Египет, дето беше свален с военен преврат от сегашния египетски президент. Йордания? Цъ, цъ – там имат доста перипетии с палестинците. Ливан? Там царува Хизбула, а те са шиити, а не сунити, като Хамас. Турция? Може, ама там има вече доста мигранти.

Какво остава? ЮВРОПА? Там може. Тъй, че читатели мои, не се чудете, като тръгнат бежански потоци към Европа и почнат да им прилагат новите правила – те искат в Германия палестинците, ама принудително ще ги пратят у нас, че у нас няма толкоз мигранти. Нъл тъй, продажници розоводупести български – такива са новите правила, приемаш мигранти без да пискаш, колкото ти кажат от Брюксел.

Какво беше: бодро плющим шкембета по жълтите павета, продажници сме ний, ура! Е, ами карайте така, далече ще стигнете. Ще ви вдигнат данъците – парици за мигрантите трябва да се събират. Ще ви вземат апартаментите – зер мигрантите трябва нейде да живеят. И без коли ще останете – мигрантите трябва и да се возят.

Но ще ви остане СВОБОДАТА. Свободата да си плющите шкембетата по жълтите павета. А-а-а-а и едно ЛБГТ знаме ще ви дадат, да си го набиете, знаете къде. Мисли с главата си, не се лови на голите куки – казва им Витанов. Кря-кря-кря-кря-кря-я-я-я, бауц, бауц, бауц – се чува насреща. Тъй си живеем ние.

Войната в Украйна. Какво беше това, къде го по новините? Ау-у-у-у-у, ама нали беше борба на живот и на смърт, ама нали беше заплашена нашата цивилизация? Ама лошите руснаци как разрушават добричката Украйна. Г

ледаш Киев, гледаш и Газа. И си мислиш – туй европейските ценности са голяма работа. Гола кука за налавяне на милиони шарани. Трябва значи и аз да ги взема на въоръжение.

Инак си чакаме. Чакаме Год…., ъ-ъ-ъ-ъ, не Годо бе, Големия пробив чакаме. Успехът на Големия пробив е ясно дефиниран – превземане на Токмак. Чакаме превземане на Токмак – ден 43. Какво ви пишех постоянно – тактиката “Таракан” на украинската армия е тъпа е ще доведе до недостиг на пушечно месо.

Руснаците хитро се дръпнаха, пуснаха месомелачките и ето ви го резултата. Я пак да напоним фон Молтке – когато ти замине армията, ти заминава и територията. Защото няма с какво да я пазиш.

Иначе – има развитие – казват – в Радата внесли предложение за уволнение на Залужни. Обективно погледнато, за условията, в които беше поставен, не се справяше зле човека. Но за това, което идва, не е подготвен да се справи. Тъй, че правилно го уволняват. Слагайте спеца по угробване на бригади и попадане в чували и котли. Нещо яко скърца там, от мен да знаете.

Жени ще пращаме на фронта, мъжете свършват. Какво ви писа Витанов – към края на годината ще започне да се усеща недостиг на пушечно месо, в средата на следващата година недостигът на пушечно месо ще става критичен.

Всъщност, отдавна не съм ви прогнозирал какви ще загубите по фронтовете. Ето (специално за генерал дьо Гьол и маршал фон Шадраван, сметките на Витанов)- очаквани украински загуби за ноември 2023 г.

Безвъзвратни загуби в жива сила – 24 000.

Танкове – 60

Бронирани машини – 350

Автомобили – 550

Артилерийски системи – 280

Безпилотни летателни апарати – 1050

Половин корпус, откъдето и а го гледате. Руски загуби ще кажете? Поне 2 пъти по-малки. Ама понеже руснаците настъпвали, загубите им трябвало да бъдат 4 пъти по-големи от украинските, бауц, бауц, такованка. Тъй, ли? И при подавляващо артилерийско и въздушно превъзходство пак ли е така? Я пак да си помислите.

И накрая – още нещо от стратегически порядък. Войната в Украйна се закучи и няма да свърши добре за украинците. Една бърза войница в Газа за компенсация? Ами, ами – и това се закучи, месец се влачи вече и краят му ще е ужасен. За палестинците ли, бе Витанов. И за тях и за тях, ама вий не забравяйте, че в САЩ президентски избори идат.

Две закучени войни. Да не забравяме, че чичо Дончо малко изолационист се пада. И е прав – САЩ са в състояние на impeial overstretch, а това завършва с криза и рухване, ако не се спре навреме.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 472 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 574 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

574 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 10-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Точно такава беше и прогнозата.

2.А прогнозата беше такаа, защото сметките се основаха на предположението, че ще се представите отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и ще позволи на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Това и стана. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – коефициентът стои нисък и имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега.

6. Юрдеците пак крякат. Крякайте, крякайте. При тази плътност на населението по света, неминуемо е да дойде по-гадна пандемия от тази. Витанов обаче няма да го има да ви прави прогнози, които са валидни стотици дни и да ви настройва системата, тъй че да няма претоварване. Тогава ще разберете, какво е направил Витанов за вас. Ще съжалявате, но ще е късно. Гледайте, как въртят броячите. Тия рекорди за верни прогнози някой трябва да ги бие. Да видим кой ще е тоя и кога ще стане.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *