Проф. Витанов: Русия се въздига, Западът пропада, демонизирането на Путин не е политика, а алиби за липса на такава

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Палестина. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 26 октомври 2023 г.

Не се съмнявате, че Хенри Кисинджър е казал нещо и за Путин. Дядо Хенри е умен човек. Ето какво е казал

Хенри Кисинджър (ден номер девет)

……..За Запада демонизирането на Владимир Путин не е политика: това е алиби за липсата на такава. Путин е сериозен стратег, познаващ добре руската история. Разбирането на американските ценности и психология не са силните му страни. Разбирането на руската история и психология също не е силна страна сред политиците в САЩ……….

И тъй, дядо Хенри ни казва, че Западът не разбира Путин и като така прави грешка след грешка. Да се запитаме: до какво ще доведе тази поредица от грешки (българските бауцари много да внимават какво пише в следващото изречение). Тази поредица от грешки ще доведе до това, от което Западът най-много се страхува – силна и враждебно настроена руска имперска структура, преконфигурирана към връзки с Изтока и Юга и като така, слабо зависима от Запада. А Западът запада.

Винаги съм казвал, че човек може лесно да разбере историята на голяма част от континентална Азия – това е Китай и голямата държава на север от него. След книгата за Япония ще ви опиша и Китай. Що се отнася до голямата държава на север от него, преди Русия там е била империята на Чингиз хан.

По отношения на афинитет към военни действия, Русия е наследник на тази империя. Следователно, да плашиш руснаците с война е все едно да замеряш тигър с месо. Путин възстановява руската империя, вървейки по стъпките на Петър I . Това не е обскурационна фаза на развитие, това е нова фаза на експанзия. На всичко отгоре, Русия има и ресурсите за експанзия.

Това ни казва дядо Хенри, като ни казва, че Путин е спец по руска история и не се интересува от американските ценности и психология. Те са неприложими в руски условия. Руските ценности и психология не са разбирани от американските политици, ни казва дядо Хенри. И това е грешка. Прав е дядо Хенри.

Настройвайки вражебно Русия, американците ще си създадат огромни неприятности в допълнение на това, че са навлезли във фазата на пречупване в развитието си, която фаза се характеризира с големи вътрешни конфликти.

Единият гигант отслабва, другият се преконфигурира и силата му почва да расте. По средата – Хаджи Булгар Хаджи Бауцар Хаджи Наведен Вектор. По интелигентна политика трябва тук, четете дядо Хенри, казва Витанов. Насреща виждате какво има – бауц, бау, бауц, кряя-я-я, кря-я-я-я, кряя-я-я-я, колко умно и красиво крякаме до Шадравана, красотата ще спаси света! Няма страшно, единият тиранозавър ви е навел и ви бие шамари всеки ден. Какво казва Витанов?

Евалла на американците. Въпрос на време е и другият тиранозавър да почне да ви бие шамари. И какво ще имаме? Шамаросано наведен Хаджи бауцар фон Кряк дьо Шадраван. Следствие? Национална катастрофа след национална катастрофа. А, стига, де! – казва Витанов. Виждате какво има насреща – кря-я-я-я, кря-я-я-я, кря-я-я-я! И защо се чудите тогава, че нищо не е наред, а цивилизацията ни е руина

Стига за това.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина.

Всичко си върви според прогнозата. И какво беше тя?

1. Писах ви, че за 10-на дни израелската армия ще изтласка палестинците нахлули на израелска територия. Стана ли – стана.

2. Писах ви, че после нещата ще увиснат на бифуркационна точка, по-вероятният изход от която е инвазия в Газа. Ето, нещата са увиснали на бифуркационната точка и чакаме накъде ще тръгне системата.

3. Писах ви, че Излаел има нужда от 3 седмици за да извърши подготовката на мобилизираните запасняци до ниво батальонни тактически групи, годни за действие в Газа. Трите седмици изтичат в края на тази седмица. След което израелските батальонни тактически групи ще са готови за инвазия в Газа, но не и за масивен щурм на самия град Газа.

4. Писах ви, че Израел има нужда от повече време за да приведе бригадите от запасняци в боеспособно състояние и вероятно няма да чака да дойде това време ( малко след средата на ноември) и ще удари, разчитайки на въздушно и артилерийско превъзходство. По същество, масивни наземни атаки на град газа може да се очакват след средата на ноември, когато бригадите от запасняци в израелската армия са достигнали нивото на боеспособност, изискващо се за борба със силен и мотивиран противник в градски условия.

5. Писах ви, че очакваните израелски загуби ще са големи вследствие на добрата подготовка на палестинските формирования в Газа. За да се намалят тези загуби, ви писах, че трябва да се натиснат някои от трите копчета, които изключват части от мрежата на военната структура на Хамас. Едното копче със сигурност ще се натисне, върви пазарлък за второто, третото няма как да се натисне. Тъй, че Хамас няма да бъде изключен напълно и съпротивата се очаква да бъде жестока.

Така, нещата са ви ясни и може да следите обстановката. Войната си върви и по димпломатически път (дипломацията е продължение на войната с други средства). Гледайте как полека дипломатическите средства за водене на война ще се изчерпят и ще трябва да се черпи от дирктните методи за водене на война, за да се стабилизира някаква конфигурация. Временно, до следващата война.

Войната в Украйна.

1. Дюшешите за Путин продължават да валят. Вливането на западна помощ в системите на украинския пациент е силно намаляло и това ще се отрази на боеспособността на украинската армия. Така, руснаците нямат зор да бързат.

2. Кротко си чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 28 – ти. Запорожската месомелачка работи.

3. Другите месомелачки също си работят, руснаците бавно напредват покрай Купянск и Авдеевка. Зимата иде.

4. Големият юруш отдавна умрЕ. Сега, трябва да се прави нещо, че вниманието е насочено към Израел и Палестина. И се почват опити за форсиране на Днепър. Нова месомелачка, кото ще очаква да бъде залята с трупове на украински войници. Залято ли е с трупве на украински войници. Залято е

5. Бокажите при Авдеека – очакванията са за бавно напредване на руснаците – превземат бокаж, спрат за 2-3 дни да се укрепят и след това превземат следващия бокаж. Руснаците не бързат, още повече, че нямат грамадно числено превъзходсво. За тях е по изгодно да оставят украинците да пробват да контраатакуват през бокажите. Така лесополосите се покриват с украински трупове вследствие на действието на руската артилерия. Украинското пушечно месо намалява. Помним фон Молтке, нали така: Като ти замине армията, заминава и територията, щото няма с какво да я отбраняваш.

7. Тактика на руснаците при Авдеевка – същото, както навсякъде, където Сирски командва отбраната на градове – бавно обхващане на града в клещи, изласкване на украинците от голямо индустриално предприятие или мина покрай или в града и използване на предприятието за база за щурма на града. От Лисичанск до Бахмут – все така. И все успешно.

8. Какво правят руснаците – полека превземат позициите покрай Авдеевка. Иде есен, а с есента иде и кал. Превес ще има този, който може да спре доставките на оръжие, храна и обарудване на другия. Сега ясно ли е, защо руснаците превземат позициите покрай Авдеевка?

9. Големият завод – има голям химически комбинат покрай Авдеевка. С господстваща височина – изкуствен хълм от отпадъци, свързани с производството. Руснаците го контролират. Господстващата височина им дава мъзможност за тежък обстрел на пътищата за доставки за украинската армия. И възможност да атакуват и заемат северната част на химическия завод. На Сирски пак му гласят бахмутския номер.

10. Чувалът не се затваря. Устроена е авдеевската месомелачка – за да държат града, украинците трябва непрекъснато да вкарват войски по прострелвани пътища и тези войски ще бъдат смилани от руската артилерия. Путин няма за къде де бърза. А като свърши пушечното месо, ще дойде време да ви кажа нещо от фон Молтке. Знаете какво.

11. Още нещо. Средната възраст на украинските войници била 40 години. Уж никаква информация, нали така. Гледайте обаче, какво ще ви изкарам от нея, ей така, на пръсти, дето се вика (пък каквото излезе, се потвърждава от други информации). Трябва да свържем тази информация с наборите за украинската армия, които са около 20 години. Лесна работа.

Средна възраст – 40 години, това значи, макар и доста грубо казано, че на един около 20 годишен се пада един около 60-годишен. Да допуснем, че в украинската армия има средно три набора от около 20 годишни. Значи, има и толкова от по-възрастните. 6 набора значи. Колко е един набор? От наеление 20 милиона, 10 милиона мъже, малка над 70 години средна продължителност на живота.

Един набор сридно са към 140 000. 6 набора са 840 000 човека. Ето ви оценка за размера на украинската армия. Годни за военна служба – около 1 милион и 700 хиляди. Значи – към 900 000 липсват. Къде са? Безвъзвратни загуби. Оттук оценката казва – 300 000 убити, 600 000 ранени така, че са негодни за бойни действия. Виждате ли какво почва да излиза от простичката информация за средната възраст на украинската армия.

Но това не е всичко. Има и още. 800 000 армия. Това добре. Половината от тях са тиловаци – подсигуряващи логистиката. Налични за бойното поле – 400 000. намаляват с по 500 на ден (напоследък с доста повече) . До края на годината – ще намалеят с 35 000. И сега се усещат проблеми с украинското пушечно месо. В края на годината ще се усещат още повече, защото още един корпус ще излезе от строя.

Ще астанат към 360 000. До средата на следващата година минималното, което ще излезе от строя, са 90 000 души (още 2 корпуса и нещо отгоре). Остатък – 270 000 души. Което е малко, за да покрива фронта. Тогава проблемите с пушечното месо вече ще са ясно изразени. Какво казват амириканските аналиници? Преговаряйте за мир (да не казвам каква дума има още тук), преговаряйте за мир, докато още можете. Никой не слуша. Тъй, че нагласете се за война до последния украинец.

Е, видяхте ли какво излезе от простичката информация за средната възраст на украинската армия? Нелош анализ, нали така. Който се потвърждава и от други информации. Какво беше – Шерлок Холмс, Мориарти… Кой каза Мориарти! Сус бе, су-у-у-ус….

Какво правим ние? Я пак, за пети път

Закон на Витанов: Когато използваш главата си да ореш земята, а политиката си я правиш с вирнат гол задник на който няма дори и чифте пищови, нещата никога не свършват добре.

Никой не може вече да каже , ме не съм го напомнил това пет пъти. Но вие си знаете – формиращо се племе от продажници залива с тюрлюгювеч от продажничества руината на българската цивилизация и при това ежедневно. Някои може да са доволни от това, но аз не съм. Мисля си че България заслужава нещо по- добро от юрдеци, крякащи около Шадравана.

Пет пъти го повторих. Нали така. Никой не може да твърди, че не съм предупредил навреме.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *