Радев: Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто трябва да ни обединява

България отблизо

Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто трябва да ни обединява и крепи като народ. Това каза пред журналисти държавният глава Румен Радев преди да влезе в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, за да отдаде почит на българския патриарх Неофит, в отговор на въпрос какво помни от личните си срещи с него. 

Още помня как той ме благослови още в началото на първата ми кандидат-президентска кампания, посочи президентът и допълни, че имаме много уроци, които да учим от патриарх Неофит.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в траурната церемония по повод кончината на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха по-рано от президентската институция. Около 13:00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с Вселенския патриарх Вартоломей.

В патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ започна архиерейската заупокойна света литургия в памет на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, която се води от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който сега е наместник на Светия синод.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *