Радев посече Главчев: Ето какво му каза за външното министерство

България отблизо

Държавният глава Румен Радев коментира предложението на служебният министър-председател Димитър Главчев. Премиерът предложи той да оглави и поста на външен министър.

„Първо искам да отбележа, че макар да му отне почти седмица, Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси“, каза Радев.

„Министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина, а това няма как да стане, когато на поста е заместник-председател на партия, която е участник в изборите“, каза президентът.

Радев посочи, че не е защитавал Стефан Димитров, а е бил против това зам.-председател на партия да отговаря за избори в чужбина.

„Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от Митов“, каза той. Радев каза, че в петък му се е обадил Главчев с предложението да заеме поста на външен министър.

„Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, да не говорим за външно министерство“, каза президентът.

Източник ДАРИК

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *