Румен Петков поиска главата на Каракачанов! Този път причините са сериозни! Вижте ги!

България отблизо

Ремонтът на учебните самолети L-39 в Одеса стана повод от АБВ да поискат оставката на военния министър, като го обвиниха, че не е провел както трябва процедурата за обществената поръчка. Красимир Каракачанов отхвърля обвиненията.

„Писах до чешкия завод-производител на самолетите. Отговориха ми с цялата кореспонденция”, заяви Петков в ефира на „Неделята на NOVA”. „Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, пише на чешкия завод, че няма техническата документация, за да изпълни поръчката. Цитирам: „Ние бихме желали да подчертаем, че доставката на техническата документация е от решаващо значение за безопасната работа, качеството и надеждната поддръжка на самолетите”.

Чехите няколко пъти са предупредили министъра, че тази фирма не може да извърши поръчката”, заяви Румен Петков. По думите му чешкият производител се съмняват в украинската фирма, която ремонтира самолетите, затова отказват да предоставят техническата документация. „Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, е декларирала, че има техническата документация, а всъщност я няма. Уверен съм, че нашият министър на отбраната много добре знае, че чешката фирма не е предоставила на никого тази техническа документация”, заяви Петков.

„Единият от двигателите е дал дефект преди да бъде монтиран”, твърди лидерът на АБВ.

Тогава как ще разрешим самолетите да се поправят на място, което не разполага с документи и няма гаранции?

Как сме го избрали?

Каква е била процедурата?

За мен това поставя под риск не само сделката, но и сигурността на самолетите.

И затова военният министър трябва да поеме отговорност и да си даде оставката, категоричен е Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *