Истината – Новинарският портал

РУСИЯ готви СЪКРУШИТЕЛЕН ОТГОВОР на американската ЗАПЛАХА! Вижте какво ще се СЛУЧИ с янките!

Каквото и да говорим ситуацията около морските граници на Сирия става все по-напрегната.

В Източното Средиземноморие започва натрупване на военни кораби, надводни и подводни групировки на Запада, основно от армиите на САЩ, Великобритания и Франция.

Но, както винаги, Западът се хвърля през глава в някаква авантюра, като разчита единствено на широко прокламираното си военно превъзходство над всички други страни в света. Само че това „военно превъзходство“ се отдалечава все повече в мрака на историята. И на сцената излизат нови, могъщи сили, които свеждат до пълна нула усилията на въоръжените до зъби западни войнолюбци.

Първа сред тези могъщи сили е славянският Колос – Русия. Тя се превърна в непреодолима пречка за янките основно по три причини. Първата е превъзходството на Руската федерация по отношение на модернизациите и иновациите във въоръженията. Достатъчно е да споменем само уникалните руски средства за радиоелектронна борба, които унижиха не един път „велика“ Америка. И, на които янките нямат никакъв аналог. Следват руските зенитно-ракетни комплекси С-400, С-500 и С-600, които също нямат аналог в света. И са нощният кошмар на всички военни специалисти в Пентагона. Няма какво да говорим за руските космически протонни оръдия, за спътниците-убийци и цялата руска военно-космическа мощ, на която Щатите също няма какво да противопоставят.

Но това не е всичко. Втори непреодолим за американските войнолюбци фактор е руската военно-стратегическа мисъл, която датира още от времето на битките с големия пълководец Наполеон Бонапарт. От тогава досега руската военна теория и практика стигна небивали висоти. И на този изключително важен в битките фактор, американците също няма с какво да отговорят. Защото силата на славянското въображение превъзхожда хиляди пъти западната практичност и тясна профилираност.

И третият, най-непреодолим фактор е силата на руския дух. Неслучайно самият Владимир Путин говори неведнъж за особения „руски код“, който прави руската армия и руския човек непобедими.

И като потвърждение на тези думи ще посочим как руският Генерален щаб, с един простичък, но гениален ход, измъкна сирийското килимче изпод краката на мощните западни морски групировки, отправящи се към крайбрежието на Сирия. И обезсили цялата им подготовка за нанасяне на „грамадни“ удари по Сирия и Русия.

Става дума за следното. От 11 април, в акваторията на Сирия, по цялото протежение на нейните морски граници започнаха бойни учения на руския Военно-морски флот, които ще продължат до края на април. В тези учения ще участват и китайски кораби, а от сушата ще ги подкрепят стратегическите ракети на Иран.

Нещо повече. Мощна групировка руски космически спътници ще осигуряват тези учения и ще помагат за тотално изключване на навигацията и всички автономни, роботизирани, електронни комплекси, които всъщност движат и корабите, и ракетите, и цялото останало въоръжение на натовския Запад.

По този начин Русия затвори напълно пространството около Сирия на една огромна по своите мащаби площ. И групата военни кораби на Петия и Шестия американски флот, която се приближава до бреговете на арабската държава, остана с пръст в уста. Просто, но гениално. Защото, за да се приближат на оптимално за нанасяне на ракетни удари разстояние, американците трябва да преминат през…руските кораби. Само че на янките никак не им се иска да се срещнат с руските РЕБ, със зенитно-ракетните комплекси С-400, с крилатите ракети „Калибър“ и т.н.

По същия начин бяха затворени и прехвалените английски кралски изтребители „Тайфун“ и техните, уж много мощни, ракетни бомбардировачи „Торнадо“.

На всичко отгоре, Русия може да започне да нанася ракетни удари и от акваторията на Каспийско море и да ликвидира напълно цялата „непобедима армада“ на Запада, без дори да се приближи до нея.

Ето защо, на Тръмп, на неговите помощници, и на Пентагона ще им се наложи да се вслушат в предупрежденията на руското Министерство на отбраната, че Русия ще прихваща американските ракети. И ще унищожава обектите, от които те ще бъдат изстрелвани. Както и базите, от които ще излетят щатските и кралски изтребители и бомбардировачи.

Ако искат да оживеят след тази тяхна западна авантюра. Защото никой не може да заплашва Русия. И никой не може да й поставя ултиматуми. Дори Тръмп.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version