Русия започва ново активно настъпление! Ето коя е следващата цел

Свят

През следващите седмици може да започне второ настъпление към Купянск. В момента руски части активно се придвижват към този областен център на Харковска област и всъщност вече са получили възможност да атакуват разположените тук позиции на украинската армия с помощта на танкове и противотанкови ракетни комплекси. 

 

Въоръжените сили на Украйна също съобщават за сериозното напредване на украинската армия, публикувайки карти, на които селището Синковка и още шест други селища вече са напълно контролирани от руските войски, а така наречената „сива зона“ се простира почти до покрайнините на Купянск, пишат чуждите агенции.

Активното настъпление на руските войски стана възможно поради факта, че повечето от концентрираните тук украински части бяха прехвърлени близо до Бахмут. Съдейки по факта, че Купянск никога не е бил укрепен от украинските сили, има спекулации, че руските военни ще могат да установят контрол над Купянск още следващия месец.

Не е известно колко голяма е групировката на руската армия в купянското направление. Въпреки това, като се има предвид, че многобройните контраатаки на въоръжените сили на Украйна са успешно отблъснати, ситуацията тук е много плачевна за украинските войски.

Въоръжените сили на Украйна претърпяха катастрофални загуби в резултат на неуспешна контраатака в района на Червонопоповка, пишат чужди медии.

В хода на опит на въоръжените сили на Украйна да сменят контрола над малкия регион, украинската армия претърпя катастрофални загуби. Както се оказа, руските военни са били напълно подготвени за нападение от страна на украинската армия и затова са използвали потенциала за удар по настъпващите украински войски.

Украинските войски се опитали да извършат масирана атака с окупация на отбранителна линия. Въпреки това, само в резултат на няколко точни удара, украинската армия загуби цяла част – последната така и не достигна отбранителната линия на руската армия.

Експертите отбелязват, че контраатаките, извършвани на открити площи, почти винаги са придружени от изключително големи загуби и в този случай такива видео кадри са отлично потвърждение за това.

Днес, благодарение на активното настъпление на руската армия, въоръжените сили на Украйна бяха успешно изтласкани към Торск, а в посока Купянск боевете вече се водят само на няколко километра от областния център на Харковска област.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *