Русия разбиващо: Ние не плащаме на талибаните, плаща им някой друг!

Свят

Русия заклейми като „безпочвена“ и опасна информацията в американския в. „Ню Йорк таймс“, в която се твърди, че руското военно разузнаване (ГРУ) е предлагало награди на свързани с талибаните бойци да убиват войници на оглавяваната от САЩ международна коалиция в Афганистан, съобщава „Франс прес“.

„Ню Йорк Таймс“ съобщи вчера, че наградите, предлагани от прочутото по света ГРУ, са давали стимули на бойците да удрят американските сили, точно докато президентът на САЩ Доналд Тръмп се опитва да изтегли американските войски и да сложи край на най-дългата война на Америка.

Безпочвените и анонимни обвинения„, публикувани от вестника, „вече доведоха до директни заплахи за живота на служители на руските посолства във Вашингтон и Лондон„, пише руското посолство във Вашингтон в „Туитър“.

Спрете да създавате фалшиви новини, които провокират заплахи за живота, Ню Йорк таймс“, се добавя в друг туит на руското посолство.

Припомняме, че Руската федерация унищожи така наречената „Ислямска държава“ в Сирия, която беше сериозна сила и наброяваше повече от 50 000 души, въоръжени със западно оръжие. Тази зловеща сила бе отгледана от САЩ и Турция, като Анкара дори търгуваше с евтиния петрол, който ислямските джихадисти ограбваха от сирийците. Между тези „войници“ имаше и много талибани и всякакви други злодеи.

Нека си спомним, че дори кюрдите благодариха на Русия за оказаната помощ при спасяването на Сирия от ислямските радикали.

Та, пита се в задачата, кой на кого е плащал, като се имат предвид тези обстоятелства?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *