Руската армия громи по фронтовете в Украйна

Свят

Екипажи на танковете Т-80БВ от групировката войски „Днепър“ унищожиха с директен огън опорния пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Запорожка област, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Танкови екипажи на гвардейския мотострелкови полк на Южния военен окръг унищожиха опорния пункт на украинските въоръжени сили в Запорожка област. Екипажите на танковете Т-80БВ стреляха директно. Координатите на целта и корекцията на огъня им бяха извършени от екипажи на безпилотни летателни апарати. За да предотвратят ответен огън от врага, танкистите работят по системата „въртележка“, съобщиха от ведомството. Те обясниха, че при този метод след няколко изстрела от огнева позиция екипажът незабавно я напуска. При движение и смяна на позиции личният състав продължава да стреля по врага. На мястото на излязлата от битката машина влиза в действие друга, разположена в различна посока на атака.

Министерството добави, че след приключване на бойната работа танкистите се придвижват в тиловата зона, където извършват презареждане, поддръжка и дребни ремонти, след което отново започват работа по цели, получени от въздушно разузнаване.

Подразделения на групировката войски „Запад“ поразиха над 270 обекта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Купянското направление, съобщи междувременно за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Иван Бигма. „Артилерийските подразделения на групировката са унищожили над 270 обекта, включително пунктове за временна дислокация, опорни пунктове на взводове, артилерийски позиции и струпвания на жива сила и техника на украинските въоръжени сили като са се придвижили доста напред по фронта“, каза той.

Бигма добави, че по време на контрабатарейния бой са били унищожени една гаубица Д-20, две гаубици М-777 и М-198 американско производство. „Загубите на противника в Купянското направление са осезаеми в жива сила, тежка бойна техника, ракетни установки и няколко пикапа“, заключи ръководителят на пресцентъра на групировката.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *